Bruna-eigenaar benoemt voormalig topman Big Bazar tot commissaris

Bruna-eigenaar benoemt voormalig topman Big Bazar tot commissaris

Roland van Geest treedt toe tot de raad van commissarissen van Audax. Hij wordt naast Luc van Os en Femke de Leeuw de derde toezichthouder van het concern.

Van Geest was tussen 2014 en 2018 ceo van discountketen Big Bazar, toen nog onderdeel van Blokker Holding. Daarna verliet hij de retail om leiding te geven aan Jumpsquare, een keten van trampolineparken. Eerder werkte hij jarenlang in diverse functies bij Free Record Shop. In 2013 was hij korte tijd ceo van die keten, die een jaar later failliet ging.

Van Geest is geen onbekende voor Audax. Tussen 2005 en 2008 stond hij aan het roer van boekwinkelketen AKO. Daarna was hij nog enkele jaren als directielid medeverantwoordelijk voor de gehele consumentendivisie van het concern, waar naast AKO ook de stationswinkels van Bruna onder vielen. Zijn aanstelling als commissaris betekent na acht jaar een terugkeer bij het media- en retailbedrijf.

Audax is van oorsprong een mediabedrijf, maar maakte de afgelopen jaren een opmerkelijke groei in retail door. Na jaren alleen de AKO-winkels te hebben kwam daar in 2018 The Read Shop bij. Vorig jaar sloeg het concern grote slagen met de overname van achtereenvolgens Marskramer en Bruna. Vorige maand stuurde het bedrijf ceo Casper de Nooijer weg.

Reacties 3


Piet Johansen 28 okt, 11:34

Roland kennende gaat de snoeischaar door het bedrijf. Marskramer opgelet, ook bij Bruna staan veel winkels op omvallen.


Jan Meier 26 okt, 13:24

Bij Big Bazar ging de vlag uit toen die vertrok. Ook leuk voor de ondernemers van Marskramer, die hij altijd denigrerend " Marskramertjes" noemde.


Yvonne van der kloof 26 okt, 11:47

Blijf alsjeblieft de gezond verstand krant verkopen, en laat jullie niet manipuleren.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!