Uitverkoop Brantano op zijn eind, vanHaren neemt gros personeel over

Uitverkoop Brantano op zijn eind, vanHaren neemt gros personeel over

De uitverkoop van het failliete Brantano loopt op zijn eind. Alleen de winkel in het Belgische Ninove is deze week nog open. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Ondertussen is de ombouw van Brantano naar vanHaren-winkels in volle gang. 

Veilinghuis Moyersoen, die de uitverkoop organiseerde, spreekt van een succesvolle gang van zaken. Ook vakbond ACV Puls vindt dat de uitverkoop relatief goed verlopen is. "Het blijft wel een ordinaire uitverkoop, die nog steeds bijzonder wrang aanvoelt bij het personeel", stelt vakbondsman Sven De Scheemaeker.

Voor de nieuwe vanHaren-winkels zijn inmiddels ook nieuwe personeelswervingen geweest. Tachtig à negentig procent van de nieuwe medewerkers komt van Brantano. Het gaat dan vooral om winkelmanagers. "Zij krijgen een opleiding van drie maanden, wat vrij ongezien is in de modehandel. Dat kunnen we alleen maar toejuichen", zegt De Scheemaeker.

VanHaren liet in augustus weten veertig Brantano-winkels over te nemen. Met de overname verdriedubbelt vanHaren zijn aanwezigheid in België. Brantano was onderdeel van FNG, dat deze zomer failliet ging.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!