België scherpt lockdown aan: niet-essentiële winkels dicht

België scherpt lockdown aan: niet-essentiële winkels dicht

België gaat over tot een strengere lockdown om het aantal besmettingen met het coronavirus terug te dringen. Niet-essentiële winkels worden voorlopig gesloten. Het gaat onder meer om kleding- en meubelzaken, juweliers en speelgoedwinkels.

Vergeleken met de eerste lockdown in het voorjaar zijn er wel meer uitzonderingen. Zo mogen onder meer planten- en bloemenzaken, boekenwinkels en doe-het-zelfzaken openblijven, heeft minister David Clarinval van Middenstand via Facebook bekendgemaakt.

"Ik ben me bewust van de beproevingen van zelfstandigen die hun activiteiten moeten stoppen. Ik zet me in om hen te steunen, ik laat geen enkele sector vallen", schrijft de minister. Niet-essentiële winkels die dicht moeten, mogen wel overgaan tot click & collect.

Reacties 5


R Db 2 nov, 10:19

Dit is een grote klap voor zowel de ondernemers als de werknemers, weer zes weken zonder inkomsten en dan ook nog in de meest drukke periode van het jaar. Werknemers zien hun inkomsten met 30% terugvallen, zeker voor minima een aderlating, en faillissementen kunnen nu zeker niet meer uitblijven. En ondanks dat ik met België te doen heb, Nederland sluit de grenzen, kan me voorstellen dat de belgen nu naar Nederland komen om te shoppen, ze mogen namelijk wel gewoon voor niet essentiele reizen verplaatsen, resultaat, over een week hier ook alles dicht omdat het te druk wordt, waarom niet net zoals in Duitsland en vanaf morgen hier, alles dicht behalve scholen en winkels. Heerlijk dat een Europa met dezelfde afspraken.


Piet Smeets 2 nov, 10:25

In Duitsland gaat niet alles op slot! Eerst goed informeren en dan.pas schrijven. De detailhandel blijft gewoon open, theaters, sportscholen, bioscopen, restaurants en bars gaan dicht.


Jacqueline Bogardy 2 nov, 11:32

In heel Europa moeten ze dezelfde regels hanteren. Gewoon Lock Down voor twee of drie weken. En ja ik ben zelf ondernemer. Maar door dit pappen en nathouden zitten wij ondernemers en vele met ons nu bijna een heel jaar met een inkomstenverlies van zo'n slordige 80 %,................
Geen besluitvaardige mannen of vrouwen, ik vind ze zonder moed en daadkracht!


R Db 2 nov, 14:20

@ Piet Smeets, zelf graag eerste even goed lezen voordat je schrijft, ik schreef namelijk ook dat ALLES BEHALVE SCHOLEN EN WINKELS in Duitsland dicht gaan.


Kees Glad 2 nov, 20:17

Gaan tabakszaken ook dicht?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!