Veel meer webwinkels opgericht door coronacrisis

Veel meer webwinkels opgericht door coronacrisis

In het derde kwartaal zijn in Nederland veel meer webwinkels opgericht dan in dezelfde periode vorig jaar. Er kwamen er 2060 bij, een toename van 47 procent.

Volgens het CBS is de grote stijging toe te schrijven aan de coronacrisis. In zijn totaliteit zijn in het derde kwartaal zestien procent minder bedrijven opgericht. Dat is de grootste daling in acht jaar tijd. Vooral in de horeca, in de cultuur, sport en recreatie kwamen er veel minder bedrijven bij.

Dankzij de nieuwe webshops is de handel nu voor het eerst de sector met de meeste bedrijfsoprichtingen. Daarna volgen de specialistische zakelijke dienstverlening en de bouw. Ook vóór de coronacrisis was er overigens al een flinke toename van het aantal webshops. Vorig jaar kwamen er vijftienduizend bij, twee keer zoveel als in 2018.

Reacties 2


C Klop 3 nov, 10:30

Als je iets plaatst moet je wel de juiste info geven, er zijn ook tich shops gestopt. Dus niks toename van 47%, maar hooguit 15%.


Henrico Pit 3 nov, 16:08

@ C Klop Goed dat u kritisch bent, maar deze informatie komt van het CBS. En het gaat in dit geval om het aantal bedrijfsoprichtingen. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar zijn er 47 procent meer webshops opgericht. Dat er daarna ongetwijfeld ook weer shops zijn verdwenen, doet daar niets aan af. Hoeveel er zijn gestopt, meldt het CBS niet. Het zou inderdaad interessant zijn om dat te weten, maar daar kunnen we nu geen duidelijkheid over verschaffen.

groeten,

Henrico Pit
Redacteur RetailTrends

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!