Curator Miss Etam onderzoekt dubbelrol adviseur

De curator van de Nederlandse winkelketens van FNG onderzoekt de mogelijke dubbelrol van een adviseur. De ingeschakelde accountant zou ook de koper van de modebedrijven bijstaan.

Curator Kees van de Meent zegt dat hem berichten hebben bereikt dat accountant Tim Everts niet alleen voor hem werkte, maar dat hij ook 'betrokken is bij doorstarter NXT Fashion'. Hij heeft Everts daarnaar gevraagd, maar die ontkent elke betrokkenheid. Omdat er ook berichten zijn 'die precies het tegenovergestelde verhaal vertellen' stelt Van de Meent een onderzoek in. NRC maakte daar dinsdag melding van.

"Berichten over mogelijke belangenverstrengeling nemen wij zeer serieus en deze dienen grondig onderzocht te worden", zegt Van de Meent. Als hier sprake van blijkt te zijn, zullen volgens hem 'passende maatregelen' worden getroffen.

NXT Fashion van Martijn Rozenboom nam begin september na het faillissement van FNG de ketens Miss Etam, Steps, Expresso en Claudia Sträter over. De laatste twee ketens werden al snel doorverkocht aan de Van Uffelen Groep. Inmiddels zijn zeker twintig van de ruim honderd winkels van Miss Etam gesloten, volgens Rozenboom vooral door verhuurders die 'dwarsliggen'. De managing director en de commercieel directeur zijn intussen vertrokken.

Reacties 9


John Jansen 4 nov, 10:15

Allemaal vriendjes van elkaar. Grote oplichtersbende die hopelijk eens gestraft gaan worden.


Machiel R 4 nov, 11:53

Curator Kees van de Meent heeft blijkbaar niet eens de moeite genomen de naam van Everts te googlen voor hij zich liet adviseren. Had hij dat gedaan had hij toen al dit vermoeden kunnen krijgen. Van de Meent gaat dus ook zelf niet vrijuit.


A Bol 4 nov, 12:06

Kees van der Meent: Tim Everts (ex Deloitte) was al adviseur van Rozenboom toen u Doniger aan hem verkocht (zo hebben ze elkaar naar verluid leren kennen; Everts zat in die tijd bij Doniger vanuit Deloitte om de boel te redden); Everts was statutair eigenaar van SuperTrash toen Rozenboom toe hij het kocht. Allemaal publiek beschikbare informatie. Hoeveel boter kun je op je hoofd kwijt... niet te geloven dit!


Jan De Reus 4 nov, 13:45

Plaat voor je hoofd zeggen ze wel, kijk deze bende, zie Blokker België, martijn die op = op samen met Elzas heeft leegverkocht, allemaal voorbedacht, geld, hebzucht en lak aan alles!


Ada Versteeg 4 nov, 17:34

Rozeboom en co zijn lekker bezig! Huur wordt niet betaald van de winkelpanden, collectie wordt niet aangevuld personeel kunnen naar hun geld fluiten. Hoe help ik een winkel keten om zeep. Of hoe vul ik mijn eigen zakken.


Dieter Wouters 4 nov, 20:38

Curatoren zijn vaak halve criminelen in hun handelen!!


Danny Johann 5 nov, 09:39

Bedankt hr Rozenboom
Dat u zich hebt opgeworpen als redder van miss etam.
Alleen jammer dat dat dan ook de enige positieve bijdrage is u aan dit bedrijf levert.
Winkels sluiten en verder afbreken getuigt niet echt van visie.
Ik hoop dat u door deze handelswijze nog lekker kunt slapen.
Ik weet dat de 600 werknemers die vaak al tientallen jaren met hart en ziel hun energie en tijd aan dit bedrijf besteed hebben, dit zeker NIET zullen doen.
Het feit dat zij door u in deze tijd in het ongewisse gelaten worden zal hier zeker niet aan bijdragen.
Dit is iets wat zij niet verdient hebben.
Dus ben een vent en maak uw beloften waar die u deed vlak na de overname
Danny


Anno Niem 5 nov, 21:51

Wat een kriminelle bende; Martijn Rozenboom, Kees van der Meent en hun loopjongen Tim Everts. Die merken zo kapot maken, alleen maar om er zelf beter van te worden ten kosten van honderden medewerkers. En dat al voor de zoveelste keer. Hoop dat ze spijt krijgen van deze koop en er een strafrechtelijk onderzoek komt. Ik walg van dit soort mensen.


Freek Kansen 25 nov, 19:22

En vanaf maandag weer 22 winkels dicht gaat lekker daar

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrieven van RetailTrends en mis niets!

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!