De curator van de Nederlandse winkelketens van FNG onderzoekt de mogelijke dubbelrol van een adviseur. De ingeschakelde accountant zou ook de koper van de modebedrijven bijstaan.

Curator Kees van de Meent zegt dat hem berichten hebben bereikt dat accountant Tim Everts niet alleen voor hem werkte, maar dat hij ook 'betrokken is bij doorstarter NXT Fashion'. Hij heeft Everts daarnaar gevraagd, maar die ontkent elke betrokkenheid. Omdat er ook berichten zijn 'die precies het tegenovergestelde verhaal vertellen' stelt Van de Meent een onderzoek in. NRC maakte daar dinsdag melding van.

"Berichten over mogelijke belangenverstrengeling nemen wij zeer serieus en deze dienen grondig onderzocht te worden", zegt Van de Meent. Als hier sprake van blijkt te zijn, zullen volgens hem 'passende maatregelen' worden getroffen.

NXT Fashion van Martijn Rozenboom nam begin september na het faillissement van FNG de ketens Miss Etam, Steps, Expresso en Claudia Sträter over. De laatste twee ketens werden al snel doorverkocht aan de Van Uffelen Groep. Inmiddels zijn zeker twintig van de ruim honderd winkels van Miss Etam gesloten, volgens Rozenboom vooral door verhuurders die 'dwarsliggen'. De managing director en de commercieel directeur zijn intussen vertrokken.