Rechter: IKEA mocht vechtende medewerkster ontslaan

De kantonrechter heeft IKEA in het gelijk gesteld bij het ontslaan van een medewerkster die onder werktijd met een collega op de vuist ging. Volgens de medewerkster was er echter sprake van zelfverdediging. RTL Nieuws berichtte als eerste over de uitspraak. 

De medewerkster was sinds vorig jaar zomer in dienst bij het restaurant van het Zweedse warenhuis in Barendrecht. Afgelopen juni kreeg zij discussie met een collega in de 'Swedish Food Market & Bistro' en die discussie mondde uit in een vechtpartij. 

Volgens de collega zou de medewerkster vuil schoonmaakwater in haar gezicht hebben gegooid, haar in het gezicht hebben geslagen en een bezemsteel in haar oog hebben geduwd. De medewerkster in kwestie zei echter dat haar collega haar bij de haren had gegrepen en op haar hoofd had geslagen. 

IKEA heeft de medewerkster op staande voet ontslagen, waarop de vrouw naar de rechter stapte. Haar eis was een ontslagvergoeding van elfduizend euro of het ongedaan maken van het ontslag. Volgens de medewerkster handelde ze uit zelfverdediging. Ze had weliswaar de eerst klap uitgedeeld, maar dat kwam door de dreigende houding van haar collega. 

Het Zweedse woonwarenhuis stelt echter dat een dreigende houding nog geen reden is voor aggressief gedrag en de kantonrechter is het daarmee eens. IKEA vindt geweld op de werkvloer 'onacceptabel' en stond daarmee in zijn recht om de medewerkster te ontslaan, stelt de rechter. Ze krijgt geen ontslagvergoeding mee. 

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrieven van RetailTrends en mis niets!

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!