Van Dissel: regionaal winkels sluiten is slecht idee

RIVM-directeur Jaap van Dissel is geen voorstander van een regionale lockdown, waarbij onder meer winkels worden gesloten. Dat zei hij in Het Grootste Coronaspreekuur op YouTube, dat werd georganiseerd door het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen.

Niet alleen wordt de communicatie dan nog ingewikkelder, maar het zorgt volgens Van Dissel ook voor een waterbedeffect. "Dat als je de winkels in het ene gebied sluit, mensen naar het gebied ernaast trekken om te gaan winkelen. Dat is heel begrijpelijk, maar zorgt wel voor extra risico's. Ik denk dat we de aanpak die nu voor heel Nederland geldt, en waarvan we nu gelukkig het effect zien, moeten volhouden. En dat volhouden strekt zich uit tot ver in december." 

Het kabinet overweegt een volledige lockdown in gebieden met zeer veel coronabesmettingen en waar dat aantal niet of nauwelijks daalt. Premier Mark Rutte noemde dinsdag Rijnmond, Zuid-Holland-Zuid en Twente als voorbeelden. Ook in Midden- en West-Brabant zou dat kunnen gebeuren. Zo'n lockdown zou ook de sluiting van scholen en het instellen van een avondklok betekenen. Op dat laatste voornemen is vanuit de Tweede Kamer veel kritiek gekomen, ook van regeringspartij D66.

Reacties 3


Joost Kriek 6 nov, 17:00

Ik wil het niet hoor maar ga eens in het weekend bij een populair winkelcentrum kijken..dan is het een kwestie van tijd tot die gesloten worden.


Ron Lion 8 nov, 08:39

Altijd maar weer angst zaaien. vDissel geniet extreem van zijn rol als directeur van het RIVM. Helaas is het zo dat deze kwakzalver alleen maar onzin uitkraamt. Alles wat deze schaamteloze man heeft gezegd is teruggedraaid en alles waar hij eerst pertinent tegen was is nu verplicht. Corona word misbruikt door een corrupte overheid om de massa onder controle te houden. Nee ik ben geen complot gekkie. Ik ben een volwassen evenwichtig mens die voor zichzelf denkt en corona accepteert als een naar virus maar de maatregelen die de overheid neemt veel te ver vind gaan.


R Bruin 8 nov, 10:36

Ik sluit mij helemaal aan bij Ron Lion, ook ik deel deze mening. Op basis van het aantal besmettingen tegenover wat het betekend voor de wereldwijde economie staan dit totaal niet in verhouding tot elkaar. Het is de bedoeling zoveel mogelijk het spiraal naar beneden te krijgen en dat blijkt aardig te lukken. Ik werk zelf in de retail als manager en ben er van overtuigd dat uiterlijk maart 2021 meer dan helft van de fysieke winkels gesloten zijn door faillisementen, er meer dan een miljoen werklozen zijn en er maatschappelijke onrust ontstaat. Ook al zijn wij nog gewoon open, de consumenten houden de hand op de knip, met uitzondering van bouwmarkten en levensmiddelen, dus het nieuws afgelopen week dat de detailhandel het in september weer beter heeft gedaan geld dan ook alleen voor deze twee branches, en dat is maar goed ook, ik geef zelf ook niets extra’s meer uit, ik spaar liever voor aanvulling op mijn ww die er komend jaar echt wel aankomt, en ik raad iedereen die nu werkzaam is in de retail aan hetzelfde fte doen. Dank overheid, en o ja, ik ben ook geen doemdenker wat er snel aan gehangen wordt als je je mening hierover uit, ik ben een rationeel en nuchter denkend persoon die zelf een mening heeft uit mijn huidige ervaringen.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!