Recordaantal bestellingen op Singles Day bij Alibaba

Recordaantal bestellingen op Singles Day bij Alibaba

Het Chinese platform Alibaba meldt een recordaantal bestellingen door Singles Day. Op woensdagochtend zou er al voor meer dan 56 miljard dollar (47 miljard euro) aan bestellingen zijn binnengekomen. Dat meldt persbureau Reuters. 

Per seconde gaan er zo'n 583 duizend bestellingen over de spreekwoordelijke toonbank. De recordaantallen hangen samen met het economisch herstel in China en het feit dat de grenzen gesloten zijn. Analisten verwachten dat met name luxeproducten populair zijn. "Het gebrek aan reizen naar Europese en Amerikaanse warenhuizen zoals Harrods, Galeries Lafayette en Nordstrom zal zogen voor grotere lokale uitgaven", zegt Andy Halliwell van Publicis Sapient.

Singles Day is het grootste koopjesevenement ter wereld. Dit jaar duurt het event vier dagen. Singles Day werd in 2009 geïntroduceerd als verkoopevenement door Alibaba om minder bekende merken een boost te geven. Studenten bedachten de dag al in 1993. Er is speciaal gekozen om het alleen zijn te vieren op 11 november, omdat deze dag uit vier enen bestaat (11/11). 

Reacties 1


HORACE Kuperus 11 nov, 10:24

En over een paar dagen wordt de helft weer teruggestuurd maar daar hoor je nooit iemand over. Lekker milieu vriendelijk ook, wij krijgen hier op kantoor tientallen pakketjes afgeleverd waarbij het volume aan verpakkingsmateriaal vaak een tienvoud zijn van het product zelf. Om nog maar over alle vervoersvervuiling te zwijgen

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!