Miljoenen bezoekers minder in Designer Outlet Roermond

Designer Outlet Roermond trekt dit jaar door de coronacrisis miljoenen bezoekers minder dan vorig jaar. Het aantal blijft waarschijnlijk steken op 4,6 miljoen, tegen 8,4 miljoen vorig jaar.

Dat zegt Pieter van Voorst, managing director Nederland bij moederbedrijf McArthurGlen tegen De Telegraaf. "Op een normale doordeweekse dag lopen er in totaal vijftienduizend mensen rond, maar tijdens corona zijn dat er vierduizend tot vijfduizend. Sinds mei is het aantal bezoekers met vijftig procent gedaald." De omzet valt dit jaar zo'n 25 procent lager uit.

McArthurGlen is de huurders daarom tegemoetgekomen, aangezien de outlet in maart en april gesloten was. Van halverwege maart tot het einde van het tweede kwartaal zijn de huren kwijtgescholden, zegt Van Voorst. In het derde kwartaal hebben winkeliers een huurkorting gekregen. De feestdagen zouden voor de broodnodige extra omzet moeten zorgen. Volgens Van Voorst zijn er strenge maatregelen getroffen die het winkelen veilig moeten maken.

Reacties 7


Bas Bentveldt 16 nov, 11:24

Hoge bomen vangen veel wind.


Thomas Hobeyn 16 nov, 15:19

[Deze reactie is door de gebruiker verwijderd]

Geheim Geheim 17 nov, 15:32

Waarschijnlihk zien veel mensen het ook niet zitten om verricht met een mondkapje te winkel. Plezier is er snel vanaf op die manier!!!


Jan Griend 17 nov, 19:36

Ik ging met plezier naar oudlet,maar nu totaal niet meer. Ik begrijp dat er regels moeten zijn, maar constant met een mondkapje dat doe ik niet. Ik werkzelf in de zorg maar de regels zijn minder dan bij oudlet. Ik zou zeggen, ga zo door dan komt er niemand meer!!!!


Niels Dj 18 nov, 10:52

Ach het outlet en hun regels laat me niet lachen .. ze zouden dicht moeten gaan als je nog ziet hoeveel mensen erop af komen een schande is het


Niels Dj 18 nov, 10:53

Horeca hield zich meer aan de regels dan het outlet


Corona is fake Gemoed 18 nov, 22:13

Go woke go broke

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!