'Winkels schakelen beveiligers in'

De detailhandel roept de hulp in van particuliere beveiligers om de coronamaatregelen beter te handhaven. Zo kan strenger worden opgetreden tegen mensen die zich niet aan de regels houden, meldt RTL Nieuws op basis van anonieme bronnen.

De inzet van beveiligers en toezichthouders is de uitkomst van een gesprek tussen de detailhandel, werkgeversorganisatie VNO-NCW en de ministers Grapperhaus en Wiebes. Beide ministers vinden dat steviger moet worden opgetreden tegen winkelbezoekers die de coronaregels negeren. Daarop heeft de sector plannen uitgewerkt, met de inzet van particuliere beveiligers als belangrijkste.

Mochten mensen niet naar de beveiligers luisteren of een situatie escaleren, dan schiet de gemeente te hulp. Boa’s en agenten komen de private toezichthouders dan ondersteunen.

Vakbond FNV riep afgelopen zomer al op tot de inzet van beveiligers in en bij winkels. Doordat de anderhalvemeterregel daar niet altijd wordt nageleefd zou winkelpersoneel een extra risico lopen op besmetting. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!