Leen Bakker onderzoekt verkoop via externe marktplaatsen

Leen Bakker onderzoekt verkoop via externe marktplaatsen

Leen Bakker gaat zijn eigen assortiment mogelijk aanbieden via externe marktplaatsen. Dat vertelde marktplaatsmanager Ruben Nijssen tijdens Emerce Marketplace for Brands. De meubelverkoper onderzoekt onder meer een samenwerking met Amazon.

“De time to market van veel producten vinden we te lang”, aldus Nijssen, die zegt sneller te willen opschalen en nieuwe categorieën wil ontsluiten, zoals planten en bloempotten. “Die passen bij Leen Bakker, maar wij hebben daar geen verstand van.” Het bedrijf wil ook additionele omzet genereren, bijvoorbeeld met Moederdag of Valentijnsdag. “We zien ook aan de zoektermen dat klanten op zoek zijn naar producten die we nu in beperkte mate zelf leveren.” De retailer laat echter weten dat de verkoop via externe marktplaatsen niet op de korte termijn zal gaan gebeuren, wegens een gebrek aan capacitiet. “Dat kan best nog een paar jaar duren."

In oktober begon Leen Bakker zijn eigen marktplaats. Daarop worden inmiddels zo’n vijftienduizend artikelen aangeboden. “We zijn geen open marktplaats zoals bol. Partners moeten echt een toegevoegde waarde bieden.” E-commerce is op dit moment goed voor zo’n twintig procent van de totale omzet van Leen Bakker. Als gevolg van de coronacrisis verdubbelde het aantal bezoekers van de website. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!