Big Bazar-personeel krijgt toeslagen terug, geen rechtszaak

Medewerkers van Big Bazar krijgen alsnog hun avond- en weekendtoeslagen die eerder werden stopgezet. Daarmee is de door vakbond FNV aangespannen rechtszaak hierover van de baan.

Naast het terugbetalen van misgelopen toeslagen worden voor medewerkers die voor 1 december 2019 in dienst waren de toeslagen weer ingevoerd. Het gaat om een zondagtoeslag van honderd procent en een compensatie voor avond- of zaterdagwerk. De terugbetalingen kunnen volgens FNV oplopen tot duizend euro per medewerker. Bovendien krijgen medewerkers die de filiaalmanager bij afwezigheid vervangen de vervangingstoeslag terug.

De vakbond spreekt van ‘fantastisch nieuws’ en noemt de stap van Big Bazar ‘niet meer dan rechtvaardig’. “Het zijn de medewerkers die de hele crisis werken én voor goede omzetstijgingen zorgen”, aldus bestuurder Linda Vermeulen.

Big Bazar zette de toeslagen eind vorig jaar stop. Toen FNV onlangs aankondigde hierom naar de rechter te willen stappen, liet moederconcern Mirage al weten dit te willen voorkomen. "Ons doel is er samen uit te komen”, aldus een woordvoerder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!