'Grote webwinkels verhogen prijzen fors'

'Grote webwinkels verhogen prijzen fors'

Grote webwinkels hebben de prijzen in een paar maanden tijd flink opgeschroefd. Andere online retailers verlaagden juist de prijzen, blijkt uit een analyse van prijsvergelijker Omnia Retail op verzoek van BNR.

Volgens het onderzoek zijn grote webwinkels gemiddeld zo'n vier procent duurder dan andere aanbieders. Voor de analyse zijn de prijzen van bol.com, Coolblue, MediaMarkt, Amazon en Wehkamp vergeleken met die van kleinere webshops. Volgens Omnia Retail zijn de tekorten door de coronacrisis de belangrijkste reden. Ze zijn erin geslaagd lange leveringstijden terug te dringen en zouden nu willen voorkomen dat ze op drukke momenten in de problemen komen, bijvoorbeeld rond de feestdagen. "Grote webwinkels lijken daarop te anticiperen door producten ertussenin minder agressief te prijzen en niet te stunten met grote promotieperiodes." 

Vanaf april gingen de prijzen volgens Omnia Retail bij meerdere van hen maand op maand omhoog. Sinds eind vorige week dalen de prijzen in de aanloop naar Black Friday. Tegenover BNR ontkennen de webshops dat ze de prijzen hoger houden om tekorten te voorkomen.

Reacties 5


Marleen - 24 nov, 14:52

Hi, waar kan je de analyse van Omnia Retail vinden?


Henrico Pit 24 nov, 14:58

@Marleen

De analyse is gemaakt op verzoek van BNR, misschien dat zij je verder kunnen helpen.

Henrico Pit
Redacteur RetailTrends


C. Klop 25 nov, 12:35

Jonge jonge, is het nu zo moeilijk om de waarheid te vertellen, de grote jongens belazeren de consument al jaren om hun verliezen te compenseren. Alleen wordt het tijd dat de consument dit gaat inzien. En dan heb ik het nog niet over die arme winkeliers die op hun platforms deelnemen. Ook deze worden uitgekleed, en zijn beter af als ze op eigen kracht draaien.


D. Klop 27 nov, 12:27

Jonge Jonge wat een kolder kraam je uit C. Klop.
Wij floreren prima op de diverse marketplaces, alles is inzichtelijk dus we kunnen goed onze omzetten en marges zien. Het bereik van deze grote jongens in dermate groter daar kunnen wij als kleine webshop niet tegen op.


E. Klop Klop 27 nov, 18:40

Ja, klopt allemaal.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!