Kledingketen Bonita is overgenomen door chief sales officer Karsten Oberheide en een groep investeerders. Daarmee is moederconcern Tom Tailor eindelijk verlost van zijn kwakkelende modeformule.

Bonita heeft momenteel zo’n 65 winkels in Nederland. Daarvan blijven er na de verkoop zo’n veertig over, zegt een woordvoerder tegen Textilia. In totaal heeft de retailer zo’n 450 vestigingen in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland. Onrendabele winkels gaan dicht, maar hoeveel dat er in totaal zijn is nog niet duidelijk.

De nieuwe eigenaren zeggen ervan overtuigd te zijn dat Bonita levensvatbaar is. Zij zullen de al ingezette herstructurering afronden en kiezen voor een duidelijke focus op de vrouw van boven de vijftig. 

Het zwak presterende Bonita drukte al tijden zwaar op de resultaten van eigenaar Tom Tailor. Het bedrijf probeerde de keten vorig jaar al van de hand te doen aan het Nederlandse Victory & Dreams. Toen dat bedrijf even later failliet ging, was die deal van de baan en bleef Tom Tailor met Bonita in de maag zitten.