Bonita verkocht, flink wat Nederlandse winkels dicht

Kledingketen Bonita is overgenomen door chief sales officer Karsten Oberheide en een groep investeerders. Daarmee is moederconcern Tom Tailor eindelijk verlost van zijn kwakkelende modeformule.

Bonita heeft momenteel zo’n 65 winkels in Nederland. Daarvan blijven er na de verkoop zo’n veertig over, zegt een woordvoerder tegen Textilia. In totaal heeft de retailer zo’n 450 vestigingen in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland. Onrendabele winkels gaan dicht, maar hoeveel dat er in totaal zijn is nog niet duidelijk.

De nieuwe eigenaren zeggen ervan overtuigd te zijn dat Bonita levensvatbaar is. Zij zullen de al ingezette herstructurering afronden en kiezen voor een duidelijke focus op de vrouw van boven de vijftig. 

Het zwak presterende Bonita drukte al tijden zwaar op de resultaten van eigenaar Tom Tailor. Het bedrijf probeerde de keten vorig jaar al van de hand te doen aan het Nederlandse Victory & Dreams. Toen dat bedrijf even later failliet ging, was die deal van de baan en bleef Tom Tailor met Bonita in de maag zitten. 


 

Reacties 5


Joost Kriek 25 nov, 17:34

Bonita, Miss Etam, Promiss, lijkt wel alsof de vrouw van boven de 45 niks meer wil kopen in het middensegment.


Monique De Boer 26 nov, 15:33

In de beginjaren veel kleding gekocht bij Bonita. Leuke vlotte setjes met sieraden. Ik kom er nu al een paar jaar niet meer. Veel te ouderwets.


Jos Klaassen 26 nov, 17:25

Totaal geen vernieuwing in het assortiment. Wat je 5 jaar geleden kocht, hangt nu weer (of liever; nog steeds) in de winkel. Er wordt veel te lang voort geborduurd op een succesvol verleden. Wanneer is de uier leeg?


Jose Leijendekkers 4 dec, 19:41

Bonita was een goed lopend bedrijf met hoog rendement..
Met samen werking Tom Taylor, verkeerd inkopen , de verkeerde regiomanagers aanhouden, is het sinds een jaar of vijf helemaal mis gelopen. Een goed bedrijf is naar de afgang geholpen en dit heeft niets met corona te maken. Maar voor grootste deel aan eigen management...ben zelf 12 jaar werkzaam geweest als storemanager en heb het helaas door de vingers zien glippen...heel sneu!!!


Sita Jagernath 6 dec, 10:50

Helemaal mee eens met Jose Leijendekkers.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!