FNG Group, waar alleen nog het Zweedse e-commercebedrijf Ellos onder valt, verkeert in financiële nood. Als de beursgenoteerde onderneming geen nieuwe financiering vindt, rest niet anders dan het faillissement aan te vragen. Dat meldt De Standaard.

Volgens de krant is de holding niet meer in staat om de meest noodzakelijke uitgaven te doen. Zo is er geen geld om huisrevisor Mazards te betalen, waardoor de jaarrekening uitblijft. Ook zijn er geen middelen voor een forensische audit die duidelijk moet maken wat zich afspeelde in bepaalde buitenlandse structuren. De website wordt bij gebrek aan geld ook niet meer onderhouden.

Betrokkenen melden aan De Standaard dat de holding nog maar twee uitwegen ziet: een lening opnemen (tegen een hoge rente) of het faillissement aanvragen. De laatste optie is ook afhankelijk van onderhandelingen met investeringsfonds Nordic Capital, waarvan FNG Ellos voor omgerekend 229 miljoen euro kocht. Door de coronacrisis is het e-commercebedrijf meer waard geworden, maar de aankoopprijs is nog niet volledig betaald. Vogens de krant is Nordic Capital niet echt van zins om veel toe te geven.

Afgelopen zomer viel het doek voor de winkelactiviteiten van FNG in Nederland en België. In Nederland werden Miss Etam, Steps, Promiss, Expresso en Claudia Sträter overgenomen door Martijn Rozenboom. De laatste twee ketens werden al snel doorverkocht aan de Van Uffelen Groep. Promiss is inmiddels in handen van Paprika.