Van Delft opent derde pepernotenwinkel in Duitsland

Van Delft heeft vrijdag zijn derde pepernotenwinkel in Duitsland geopend. Het gaat om een vestiging in de Schadowstraße in Düsseldorf.

In de winkel worden chocoladepepernoten, chocoladenoten en chocoladekoekjes verkocht. Vorige week opende al een winkel in Keulen en sinds begin oktober zit Van Delft in Münster. Directeur Oscar de Lange meldt dat de winkels permanent openblijven. Het is de bedoeling om meer winkels te openen.

De Duitsers reageren enthousiast op het concept, zegt De Lange tegen RetailNews. "Duitsland is een echt chocoladeland, maar veel nieuwe trends zijn hierin niet te vinden. Desondanks lopen de Duitsers nieuwsgierig naar binnen en zijn ze positief verrast over het leuke kleine koekje aus Holland met een chocoladejasje in veertig verschillende smaken."

In Nederland heeft Van Delft sinds september 22 tijdelijke winkels en tien shop-in-shops. Ook worden de pepernoten op diverse andere plekken verkocht, onder meer in zo'n zevenhonderd winkels van Albert Heijn. "Ondanks dat de winkelstraten enorm veel leger zijn dan normaal valt de schade mee. In toeristensteden als Amsterdam, Den Haag en Maastricht gaat het wel echt minder."

Online gaan de verkopen volgens De Lange 'extreem goed'. Onder meer luxepakketjes zijn populair. Na Sinterklaas komt Van Delft met kerstdisplays in AH-winkels.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!