'Landelijk geen extra maatregelen voor winkels'

Voorzitter Hubert Bruls van het Veiligheidsberaad vindt het niet nodig dat landelijk wordt besloten tot het eerder sluiten van winkels. Ook in het afschaffen van koopzondagen ziet hij niets.

"Dat zou onrecht doen aan alle steden en dorpen waar het redelijk onder controle was", zegt hij tegen De Gelderlander. Het Red Team, een groep onafhankelijke deskundigen, pleit er juist voor om niet-essentiële winkels te sluiten. Ook zou er een avondklok moeten komen. De 'kwakkellockdown' leidt volgens hen niet tot de gewenste daling van het aantal besmettingen.

Rond Black Friday was het in sommige steden zo druk dat de winkels eerder werden gesloten. Dat gold vrijdag en in het weekend voor Rotterdam en zaterdag voor Eindhoven en Dordrecht. Onder meer Amsterdam en Maastricht riepen op niet meer naar de binnenstad te komen.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam zei zondag aanvankelijk dat de 25 burgemeesters van het Veiligheidsberaad hadden gevraagd om Black Friday te verbieden. Het kabinet vond dat niet nodig, zei hij. Het kabinet meldde al snel dat zo'n verzoek nooit is gedaan. Het zou juridisch ook lastig zijn en de burgemeesters hebben zelf genoeg bevoegdheden om in te grijpen. Voorzitter Bruls van het Veiligheidsberaad zei zondag ook dat zo'n verzoek niet is gedaan.

Archieffoto

Reacties 1


Hans Dokman 30 nov, 15:33

Wat voor een vrij land leven we als (semi) overheden steeds weer gaan bepalen wanneer de burgers ' mogen ' winkelen ? Wordt het niet een keertje tijd dat we met zijn allen opstaan en zeggen :" genoeg is genoeg "
Ophouden met die onzin en geef de burgers hun leven terug !

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!