Gerry Weber zag zijn omzet over de eerste negen maanden met bijna veertig procent dalen ten opzichte van vorig jaar. Toch wist de modeketen in het derde kwartaal zijn verliezen enigszins te beperken. 

De omzet van het van oorsprong Duitse bedrijf over de eerste drie kwartalen kwam uit op 227,1 miljoen euro. Vorig jaar bedroeg de omzet over diezelfde periode nog 367,5 miljoen euro. De brutowinst daalde van ruim 206 miljoen euro in 2019 naar 137 miljoen euro. Het management schat dat ten minste een daling van 44 miljoen euro te wijten is aan de coronacrisis. 

Dankzij de herstructurering die het bedrijf doorvoerde en een sterk herstel in het derde kwartaal komt de ebit uit op -22,2 miljoen euro, waar dit eerder nog -130,2 miljoen was. Het totaal aantal verkooppunten daalde van 798 in maart 2019 naar 593 in september dit jaar.

Halverwege maart zag Gerry Weber zich door de crisis genoodzaakt bijna al zijn filialen te sluiten. Pas half mei waren alle winkels weer geopend. De modeketen heeft zo’n veertig winkels in Nederland.