De banken van FNG Group proberen het geld dat ze uitleenden aan het bedrijf terug te krijgen via een claim op dochterbedrijf Ellos. Dat schrijft De Standaard. Ook de vroegere eigenaar van Ellos eist geld van het Belgische concern, omdat hij werd betaald in aandelen die nu waardeloos zijn. 

Afgelopen zomer viel het doek voor de winkelactiviteiten van FNG in Nederland en België. Alleen het Scandinavische e-commercebedrijf Ellos is nog in handen van het bedrijf. Uit de kwartaalcijfers die Ellos begin deze week bekendmaakte, blijkt dat de vorige eigenaar een arbitragezaak is gestart tegen FNG. Als de groep verliest, zijn de gevolgen ‘significant’, aldus Ellos. Volgend De Standaard eisen de banken daarnaast nog eens zo’n 200 miljoen euro van FNG.

Vorige week werd al bekend dat Ellos in financiële problemen verkeert. Uit de kwartaalcijfers blijkt dat het bedrijf in het derde kwartaal een omzet van 790 miljoen Zweedse kronen (zo’n 77 miljoen euro) realiseerde, met een brutomarge van 32 procent. Netto draait het e-commercebedrijf echter verlies.