Seats and Sofas komt niet onder boete van 350 duizend euro uit

De boete van 350 duizend euro voor Seats and Sofas is terecht. Dat oordeelt het College van beroep voor het bedrijfsleven (CBb), net als de rechtbank in Rotterdam eerder. De boete werd enkele jaren geleden opgelegd door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) wegens nepkortingen.

Van januari 2016 tot maart 2017 adverteerde de meubelketen in huis-aan-huisfolders en op zijn website met ‘van-voor prijzen’, terwijl de hoge ‘van-prijs’ nooit daadwerkelijk was gerekend. Hierdoor suggereerde het bedrijf een prijsvoordeel dat niet bestond, aldus de ACM, dat sprak van een ‘oneerlijke handselpraktijk’. 

Daarnaast waren de meubels in de winkels niet voorzien van correcte beprijzing. Klanten konden alleen de prijs achterhalen met hulp van de verkoper en de prijslijst in de winkel, wat in strijd is met de Prijzenwet. Daarin staat dat de consument zelfstandig de prijs van een product moet kunnen vaststellen. 

De ACM legde Seats and Sofas in 2018 twee boetes op van in totaal 350 duizend euro. In mei vorig jaar bepaalde de rechtbank in Rotterdam al dat deze boetes terecht waren. Nu stelt ook het CBb dat de consumentenwaakhond terecht twee overtredingen heeft vastgesteld.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!