Koopavond in Rotterdam toch niet drastisch ingekort

Koopavond in Rotterdam toch niet drastisch ingekort

De koopavond in Rotterdam wordt vrijdag, de dag voor Sinterklaas, toch niet drastisch ingekort. Burgemeester Ahmed Aboutaleb is gezwicht voor hevige kritiek uit de gemeenteraad.

Aboutaleb besloot eerder op de dag de koopavond te schrappen. Hij wilde op deze manier drukte zoals rondom Black Friday voorkomen. Na kritiek van raadsleden bepaalde de burgemeester dat winkels vrijdag tot 19.00 uur klanten mogen binnenlaten. Om 20.00 uur moeten ze dicht zijn.

Winkeliersvereniging Urban Department Store Rotterdam is blij met het besluit, maar heeft wel kritiek op de gang van zaken. Voorzitter Dominique van Elsacker bij Rijnmond: "Als je vanmiddag heel je bezetting hebt omgegooid om morgenavond om 18.00 uur te kunnen sluiten en even later is het weer anders, zal niet iedereen dat voor elkaar gaan krijgen, denk ik. En voor de klanten is het ook ontzettend verwarrend."

Reacties 1


Danny maaktnietuit 4 dec, 12:25

Dus om een betere spreiding te krijgen dacht Abutaleb dat het helt om winkels eerder te sluiten zodat de mensen nog minder tijd hebben om te shoppen? Dan spoor je toch niet .

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!