Eigenaar Dirk Bron van Mega World dreigt de voorlopige bewindvoerders van de winkelketen te dagvaarden. Terwijl de winkels in België sinds dinsdag weer open mogen, zijn de deuren van de Belgische Blokker-opvolger nog altijd dicht.

Bron eist dat de winkels vrijdag weer open gaan, maar de bewindvoerders houden de deuren gesloten. Hij wijst erop dat kerst een belangrijke periode is. “Als de voorlopige bewindvoerders de winkels niet openen, dagvaard ik hen”, zegt hij tegen De Tijd. Hij wil hen dan persoonlijk aansprakelijk stellen voor de verloren inkomsten.

De bewindvoerders zijn op hun beurt niet te spreken over de opstelling van Bron. Hij heeft nog altijd geen volledige financiële cijfers vrijgegeven, zegt jurist Thierry Lammar namens hen. “Wij hebben er dus geen idee van of de winkels winstgevend zouden zijn.” Volgens hem zijn er sterke aanwijzingen voor het tegendeel. Hij wijst erop dat er voor veertig miljoen aan schulden uitstaan door onbetaalde facturen. Bron spreekt tegen dat de cijfers onvolledig of onjuist zijn. 

De Nederlandse Dirk Bron nam begin dit jaar de Belgische Blokker-winkels over en bouwde deze om tot discountformule Mega World. Al snel bleken er financiële problemen en vorige maand namen twee voorlopige bewindvoerders het roer over. Twee weken terug vroegen zij het faillissement aan voor de keten. Doordat er nog verschillende juridische procedures lopen lijkt het niet waarschijnlijk dat Mega World op korte termijn failliet wordt verklaard.