Mega World wil weer open, bewindvoerders liggen dwars

Mega World wil weer open, bewindvoerders liggen dwars

Eigenaar Dirk Bron van Mega World dreigt de voorlopige bewindvoerders van de winkelketen te dagvaarden. Terwijl de winkels in België sinds dinsdag weer open mogen, zijn de deuren van de Belgische Blokker-opvolger nog altijd dicht.

Bron eist dat de winkels vrijdag weer open gaan, maar de bewindvoerders houden de deuren gesloten. Hij wijst erop dat kerst een belangrijke periode is. “Als de voorlopige bewindvoerders de winkels niet openen, dagvaard ik hen”, zegt hij tegen De Tijd. Hij wil hen dan persoonlijk aansprakelijk stellen voor de verloren inkomsten.

De bewindvoerders zijn op hun beurt niet te spreken over de opstelling van Bron. Hij heeft nog altijd geen volledige financiële cijfers vrijgegeven, zegt jurist Thierry Lammar namens hen. “Wij hebben er dus geen idee van of de winkels winstgevend zouden zijn.” Volgens hem zijn er sterke aanwijzingen voor het tegendeel. Hij wijst erop dat er voor veertig miljoen aan schulden uitstaan door onbetaalde facturen. Bron spreekt tegen dat de cijfers onvolledig of onjuist zijn. 

De Nederlandse Dirk Bron nam begin dit jaar de Belgische Blokker-winkels over en bouwde deze om tot discountformule Mega World. Al snel bleken er financiële problemen en vorige maand namen twee voorlopige bewindvoerders het roer over. Twee weken terug vroegen zij het faillissement aan voor de keten. Doordat er nog verschillende juridische procedures lopen lijkt het niet waarschijnlijk dat Mega World op korte termijn failliet wordt verklaard.
 

Reacties 2


Chris Van Wesemael 4 dec, 14:47

Bron hervalt in zijn strategie van enkele jaren geleden in het dossier Superconfex (Aktie Sport, Mega Sport) en zal binnenkort weer kunnen uitroepen dat de Belgische Staat bedrijven moedwillig failliet laat gaan. Wel beste mijnheer Bron, als u in 2007 dat hebt ervaren, waarom hebt u zich dan nog een keer in dit wespennest gestoken? Ik denk dat ik het antwoord weet; laat ons eerlijk zijn!


A P 4 dec, 16:51

Het personeel van Mega World heeft alles gegeven om goede resultaten te scoren . Maar laat ons eerlijk zijn wat de klanten niet zien is dat er veel winkels niet voldoen aan de veiligheidsvoorschriften , daar moeten ze eerst werk van maken . Dat zo iemand na zoveel faillissementen dit nog mag doen . Wat een onzekerheid voor het personeel .

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!