Primark: 'fenomenale verkopen' poetsen coronaschade weg

Primark: 'fenomenale verkopen' poetsen coronaschade weg

Primark denkt dat het zo'n 475 miljoen euro is misgelopen door de coronacrisis. Maar door 'fenomenale verkopen' in de aanloop naar kerst zal die forse tegenvaller worden weggepoetst, verwacht de Ierse kledingketen.

Moederbedrijf Associated British Foods wijst in een handelsupdate op de goede resultaten in de kernmarkten Ierland, Engeland, Frankrijk en België, waar de winkels afgelopen week weer opengingen. In Ierland werden twee dagen op rij zelfs records gebroken, zegt de financieel topman tegen Reuters.

Primark verwacht dat in het boekjaar 2020/2021 zowel de winst als de omzet hoger uitvalt. In het afgelopen boekjaar, dat 12 september eindigde, bedroeg de winst 400 miljoen euro.

Reacties 4


Joost Kriek 4 dec, 20:02

Kan je nagaan hoe goedkoop en op wat voor manier het geproduceerd wordt...


H. O. 6 dec, 00:03

Mijn man werd begin november naar buiten gestuurd. Omdat een mondkapje verplicht was en je geen gezichtskap mocht dragen, dat was het beleid van het bedrijf aldus de bewaking...

1) gezichtskap alleen mocht toen nog wel
2) mondkapplicht is vanaf 1 december.

Wij beiden kunnen geen mondmasker dragen wegens medische redenen, we hebben ook beiden een kaartje. Vraag me af hoe ze nu weer zullen reageren...


Ruud Laarhoven 9 dec, 17:35

iedereen die zich zorgen maakt over onze huidige wegwerp maatschappij en de goedkope fast fashion een aanslag vind op het environment en op de uitbuiting van lage loon arbeiders zou NIET bij Primark moeten én willen kopen..
Ga naar een local hero in je stad of dorp en steun deze hard werkende ondernemers die nog service en aandacht schenken aan hun klanten.


Maria Straten 10 dec, 20:10

Wat doe je als je tot een risico groep behoort (zonder mondkapje dus) in een winkel.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!