Zalando-ceo Rubin Ritter stapt op

Co-ceo Rubin Ritter vertrekt bij Zalando. Ritter werkte meer dan elf jaar bij de Duitse webwinkel. De andere ceo's, Robert Gentz en David Schneider, nemen de taken van Ritter over na zijn vertrek. Voorlopig komt er dus geen opvolger.

Ritter zal Zalando verlaten na de algemene vergadering in het voorjaar van 2021. Zijn contract zou eigenlijk tot aan november 2023 lopen. "Ik heb maanden lang zorgvuldig over deze keuze nagedacht", vertelt Ritter. "Na meer dan elf fantastische jaren waarbij Zalando mijn eerste prioriteit had, is het nu tijd om mijn leven een nieuwe richting te geven." Ritter wil meer tijd besteden aan zijn 'groeiende familie' en de carrière van zijn vrouw.

"Rubin was een rolmodel in het bedrijf. We hebben een hoop aan hem te danken als businesspartner en vriend. Ik weet zeker dat hij aan Zalando verbonden zal blijven", aldus mede-oprichter en ceo Schneider. 

Mede dankzij Ritter is Zalando sinds 2010 uitgegroeid van een startup naar een Europese onlinewinkel met meer dan veertienduizend man personeel in dienst. Zalando is nu actief in zeventien landen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!