Omzet VanMoof verdrievoudigd tijdens coronacrisis

De omzet van VanMoof is dit jaar verdrievoudigd, door de wereldwijd gestegen populariteit van e-bikes. In Nederland groeide de omzet van de Amsterdamse fietsfabrikant met 121 procent.

Volgens VanMoof nam de totale fietsverkoop dit jaar wereldwijd met meer dan tweehonderd procent toe. Vooral in het voorjaar, tijdens de eerste lockdown, waren e-bikes niet aan te slepen. Zo verkocht VanMoof naar eigen zeggen in de eerste vier maanden van 2020 meer fietsen dan in de twee voorgaande jaren samen.

Het bedrijf voorspelt aan de hand van de laatste prognoses dat de markt voor e-bikes de komende zes jaar twee keer zo hard zal groeien als vóór de pandemie. Door de crisis mijden meer mensen het openbaar vervoer en trekken overheden meer geld uit om de fietsinfrastructuur te verbeteren. Om aan de toegenomen vraag te kunnen voldoen, heeft VanMoof driehonderd nieuwe mensen aangenomen en 31 pop-upshops geopend.

Onlangs haalde VanMoof 40 miljoen dollar (ruim 33 miljoen euro) groeigeld op. Het totaal opgehaalde bedrag door de fietsfabrikant komt daarmee uit op ruim 61 miljoen euro. RetailTrends sprak oprichters Ties en Taco Carlier eerder dit jaar voor het maartnummer. Lees het hele interview hier.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!