'Black Friday mogelijke oorzaak van toename besmettingen', kabinet sluit winkels niet

Het RIVM ziet een verband tussen de drukte in de winkelstraten tijdens Black Friday en het stijgend aantal coronabesmettingen. Toch overweegt het kabinet niet om de winkels te sluiten, zo melden NRC en NOS.

"We hebben gezien hoe druk het was in de winkelstraten en een week later begon de toename", zegt Aura Timen, hoofd landelijke coördinatie infectiezietebestrijding bij het RIVM. "Er lijkt een duidelijk verband te zijn en we zien het in de cijfers." Volgens Timen is het een van de mogelijke verklaringen. Het verruimde testbeleid en het feit dat weer meer mensen op kantoor werken, dragen er bijvoorbeeld ook aan bij.

Desalniettemin vindt premier Rutte het vooralsnog 'niet nodig' om de winkels te sluiten. "We gaan niet bovenop de huidige lockdown zwaardere maatregelen opleggen", zegt hij tegen het NRC. "We hebben de keuze om ons nog strakker te houden aan de regels."

Volgens minister Hugo de Jonge is een sluiting van de detailhandel wel 'denkbaar' als de cijfers niet verbeteren, zo liet hij dinsdagavond weten tijdens de persconferentie. Maar 'de kern blijft ons gedrag', aldus de minister. "Ga niet funshoppen en als je toch boodschappen moet doen, houd je dan aan de regels." 

 

Reacties 3


A de Jong 9 dec, 10:19

het zal er ongetwijfeld mee te maken hebben, maar het grootste probleem zit toch echt op de middelbare scholen en de besmettelijkheid van de kids, cijfers laten zien dat het juist in die leeftijds categorieen echt oploopt, dus scholen sluiten. Kortom na de vakantie loopt het pas echt terug, als het al terug loopt


Jan Engbers 9 dec, 10:39

Het heeft ook niets met de winkeliers te maken, maar hoe de bezoekers/kopers zich gedragen. Wij als consument moeten er zich bewust van zijn dat we het zelf kapot maken. Ik begrijp de mensen dan ook niet, is Black Friday belangrijker dan je gezondheid?!! Een ieder die zich niet aan de voorgeschreven regels wil houden is de oorzaak dat de Economy het zwaar heeft en dat de Horeca gesloten blijft. Maar goed,.. zij zullen dit stuk ook wel niet lezen....


Bas van der Laan 9 dec, 16:23

het RIVM ziet wel meer verbanden die niet kloppen...

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!