INretail: winkels mogelijk langer open

INretail kondigt extra maatregelen aan zodat consumenten hun decemberaankopen veilig kunnen doen. Er wordt onder meer overlegd over ruimere openingstijden. 

Winkeliersverenigingen, gemeenten en handhavers werken volgens INretail intensief samen om de veiligheid in de winkelstraat nog verder te verbeteren. In een aantal binnensteden overleggen winkels over het gezamenlijk hanteren van ruimere openingstijden in de laatste week voor kerst. Mogelijk blijven de winkels in die week dagelijks tot 20.00 uur open.

Eerder liet de brancheorganisatie al weten samen te werken met Q-Park, dat korting geeft op parkeertarief op bepaalde tijdstippen en bij een parkeertijd korter dan drie uur. “We hebben er alle vertrouwen in dat consumenten zonder zorgen, dus veilig hun kerstaankopen kunnen doen.”

RMC
Bureau RMC adviseert consumenten op basis van onderzoek om niet te gaan winkelen op zaterdagen tussen 15.00 en 16.00 uur of op koopavond tussen 19.30 en 20.30 uur. Op deze momenten zijn de winkelstraten het drukst. Toch liggen de gemiddelde druktecijfers de helft lager dan vorig jaar, benadrukt ook INretail. “Door alle coronamaatregelen en de introductie van de anderhalvemetersamenleving heeft de beleving van drukte inmiddels wel een heel andere lading gekregen”, constateert de organisatie.

Reacties 2


P T 11 dec, 10:28

Hoe gaan we dat doen met alcohol dranken?


R dB 12 dec, 13:47

Zou er maar rekening mee houden dat de winkels binnen nu en vier dagen weet moeten sluiten, zeker de niet essentiële. Zal me niets verbazen als er voor kerst een lockdown komt.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!