FNG Group, waar alleen nog het Zweedse e-commercebedrijf Ellos onder valt, roept banken en obligatiehouders op het bedrijf niet failliet te laten gaan. Zo’n faillissement zou waardevernietigend zijn, zegt ceo Paul Lembrechts.

Volgens De Tijd eisen de banken, die 260 miljoen euro verloren door het faillissement, 200 miljoen euro van wat rest van de Belgische modegroep. De obligatiehouders van FNG verloren tientallen miljoenen euro's en willen ook geld zien. Ook lopen er nog onderhandelingen met investeringsfonds Nordic Capital, waarvan FNG Ellos voor omgerekend 229 miljoen euro kocht. De aankoopprijs is nog niet volledig betaald.

De raad van toezicht van FNG wijst er volgens De Tijd in een persbericht op dat Ellos het kwartaal na kwartaal zeer goed doet. "Vermoedelijk zal het vierde kwartaal van 2020 alle voorgaande kwartalen overtreffen." Door de coronacrisis is het e-commercebedrijf veel meer waard geworden.

Afgelopen zomer viel het doek voor de winkelactiviteiten van FNG in Nederland en België. In Nederland werden Miss Etam, Steps, Promiss, Expresso en Claudia Sträter overgenomen door Martijn Rozenboom. De laatste twee ketens werden al snel doorverkocht aan de Van Uffelen Groep. Promiss is inmiddels in handen van Paprika.