INretail: maak TVL-regeling alleen voor gesloten winkels

INretail: maak TVL-regeling alleen voor gesloten winkels

Laat de TVL-regeling (Tegemoetkoming Vaste Lasten) tijdens de lockdown alleen gelden voor winkels die gesloten zijn. Zo luidt het advies van INretail aan het kabinet. 

De Tegemoetkoming Vaste Lasten is voor mkb-ondernemers en zelfstandigen die door de coronamaatregelen veel omzet verliezen, maar wel doorlopende vaste lasten hebben. Op dit moment bedraagt de maximale vergoeding vijftien procent. Door de foodsector en andere open winkels uit de rekenmethode te halen, stijgt de maximale tegemoetkoming in vaste lasten naar 21 procent, stelt INretail. “Dit is direct een extra steun in de rug voor gedupeerde ondernemers en vraagt geen grote aanpassingen voor de overheid”, aldus een woordvoerder van de brancheorganisatie. 

INretail roept daarnaast op tot versoepeling van de NOW 3-regeling. “Ondernemers die de regeling hebben aangevraagd, zijn door de plotselinge lockdown in een heel andere situatie beland.” Veel ondernemers willen de regeling nu over een ander tijdvak laten lopen. Ook wil INretail dat er snel duidelijkheid komt omtrent het vergoeden van de voorraad van winkeliers. “Juist in de decemberperiode zijn heel veel artikelen op de feestdagen afgestemd. Die blijven onverkocht en worden in januari afgeschreven.” De stress onder winkeliers die niets mogen verkopen, is volgens de organisatie enorm. 

Tot slot zegt INretail te ‘blijven knokken’ om het mogelijk te maken bestellingen op te halen bij de winkeldeur. Dat zou voor veel mkb-ondernemers een oplossing kunnen zijn en verlicht de druk op het overbelaste onlinekanaal, is de gedachte.
 

Reacties 4


K Pieterse 18 dec, 19:21

Wat betreft NOW.. Gaf al bij NOW 1 bij INretail aan, dat de referentie periode niet met onze seizoenen rekening houdt. Zo gaat het door tm NOW 3. Ook al diverse malen aan J. Tielen vd VVD doorgegeven. Komen voor niet één NOW in aanmerking, behalve de éénmalige € 4000.—. TLV idem.


Edwin Kuipers 19 dec, 00:05

Ben je dan open als je een pakketdienst heb? En voor de rest gesloten! Vind het kort door de bocht..


Miranda Paling 19 dec, 16:29

Kleine ondernemers, zzp’ers, die onder juiste sbi-code vallen, maar niet voldoende omzet hadden in Q4 2019 (omdat ze net gestart waren/genoegen nemen met een klein eigen inkomen) kunnen geen TVL krijgen en dus ook geen voorraadvergoeding. De vergoeding is gekoppeld aan TVL. Belachelijk. Zij vissen overal langs, maar de klappen van Corona komen net zo hard/harder aan en ze hebben ook gewoon vaste lasten te betalen elke maand en afgelopen periode zeer lage inkomsten en nu door de Kock-doen 0,0 inkomen. Onrechtvaardig noem ik dit. Kleine ondernemers en zzp’er is even goed een onderneming die recht heeft op hulp in deze tijd.


Martin Mesch 11 jan, 09:10

Heel slecht om zo kort door de bocht te gaan. Hoezo alleen helemaal gesloten, hebben de anderen dan geen omzet verlies. Algemene regelingen = algemene regels.
InRetail kom op voor ALLE ondernemers.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!