Esprit ziet ceo en cfo vertrekken

Ceo Anders Kristiansen en cfo Johannes Schmidt-Schultes leggen hun functie bij Esprit neer. Beide topmannen verlaten de modeketen per februari volgend jaar, maakt het bedrijf bekend.  

Er is geen sprake van onenigheid met het bestuur of andere zaken die onder de aandacht van de aandeelhouders gebracht moeten worden, aldus Esprit. Als reden voor hun vertrek geven zowel de ceo en cfo aan ‘andere zakelijke verplichtingen’ te willen najagen. 

Kristiansen is sinds juni 2018 ceo bij Esprit, Schmidt-Schultes werd in oktober vorig jaar benoemd tot cfo. Samen hebben ze de modeketen onder meer succesvol door de moeilijke afgelopen acht maanden heen geleid, aldus Esprit.

In maart vroeg de Duitse tak van Esprit bescherming tegen crediteuren aan. Inmiddels heeft de modeketen zijn herstructurering afgerond en ligt de focus naar eigen zeggen op 'het versterken van de positie van Esprit als betaalbaar premium lifestylemerk, klantgerichtheid, productkwaliteit en duurzaamheid'.

Esprit noteerde over het boekjaar 2019/2020 zijn grootste verlies ooit. De omzet daalde met ruim 23 procent, zo’n 440 miljoen euro. De modeketen wijt zijn problemen grotendeels aan de crisis, maar had het daarvoor ook al moeilijk.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!