Akkoord over nieuwe cao doe-het-zelfbranche

Er is een akkoord bereikt over een nieuwe cao voor de doe-het-zelfbranche. De overeenkomst geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 mei 2020 en heeft een looptijd van twintig maanden.

Volgens de Vereniging Winkelketens Doe-het-zelf-branche (VWDHZ) en de vakbonden FNV en CNV was het loongebouw aan herziening toe. De aanpassingen worden per 1 februari volgend jaar ingevoerd, waarbij de gemiddelde stijging in de loonschalen uitkomt op 3,5 procent. Voor medewerkers met een loon boven de nieuwe schalen geldt dat hun salaris per februari wordt verhoogd met anderhalf procent. 

Daarnaast ontvangt personeel dat werkzaam is in de bouwmarkten een eenmalige uitkering van twee procent over het brutoloon in 2020. Als de omzet over 2021 op hetzelfde niveau blijft als het afgelopen jaar, zoals de cijfers van GfK voorspellen, zal in december volgend jaar nogmaals een eenmalige uitkering van twee procent worden verstrekt. 

“Werkgevers zijn blij met het resultaat waarin verantwoorde afspraken zijn gemaakt”, aldus de werkgeversdelegatie. “We weten niet wat de toekomst gaat brengen, maar de uitkomst doet recht aan een jaar waarin veel werk is verzet in omstandigheden die niet altijd even makkelijk waren. Met de blik vooruit en samen de schouders eronder houden we de branche gezond.”

Veel bouwmarkten deden, zeker in vergelijking met retailers uit sommige andere branches, goede zaken dit jaar. Door de coronamaatregelen en het vele thuisblijven sloegen veel consumenten massaal aan het klussen. Daardoor steeg bijvoorbeeld de omzet van Hornbach in de eerste helft van dit jaar met bijna een vijfde.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!