Topman Primark: 'Door onze prijsstellingen is online geen optie'

Kevin Tulip, algemeen directeur Primark Benelux, had afgelopen jaar momenten dat hij dacht: ‘hadden we ook maar online’. “Onze prijsstellingen maken van online geen optie”, legt hij uit in het decembernummer van RetailTrends.

De kledingketen koos er in maart voor om zijn 28 winkels in Nederland en België te sluiten. “Zesduizend collega’s zaten thuis – it really hit me.” Eind maart was er uiteindelijk in heel Europa geen enkele Primark-vestiging meer open. 

Gedurende de periode dat de Britse winkelketen dicht was, is er niemand ontslagen. Wel waren er momenten dat Tulip dacht: een webshop zou nu handig zijn. Maar online verkopen is voor Primark geen optie. “Ons businessmodel is absoluut gericht op fysieke winkels en onze prijsstellingen passen daarbij.”

Reacties 2


Yvon Van Alp 24 dec, 23:10

Denk dat (vaste) klanten toch wel Primark missen en toch wel een online shoppen handig zouden vinden! Maybee toch een overweging voor de topman want je weet maar nooit hoelang covid-19.ons in de greep houdt.


Ron Steenbergen 29 dec, 13:28

Ben bang dat mevr van Alp niet leest wat er staat en ja al staat covid 20 en 21 voor de deur blijft het voor Primark in ze form niet mogelijk om online te verkopen U weet dat zalando nog steeds een ruime 50% proc retour krijgt haal de calculator er maar bij

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!