Door topdrukte legt PostNL het aantal pakketjes dat bedrijven kunnen meegeven aan banden. Dat zorgt voor stress bij de kleine ondernemers, meldt RTL Nieuws.

Dagelijks kunnen er nu 1,7 miljoen pakketjes door PostNL worden opgehaald bij bedrijven, waarvan een deel komt van grote spelers en een deel van alle kleine ondernemers samen. "De grote klanten krijgen een dag van tevoren een bericht over hoeveel pakketjes ze kunnen meegeven", legt een woordvoerder van de bezorgdienst uit. Voor de kleinere klanten is er een totaal aantal beschikbare labels per dag. "Is dat aantal bereikt dan kunnen ze geen labels meer aanvragen." Volgens PostNL is het de enige maner om de instroom vanuit de pakketpunten te controleren. 

Wijnand Jongen, directeur van brancheorganisatie Thuiswinkel.org, zegt afgelopen veel meldingen te krijgen van zijn leden. "Honderden webwinkels hebben ons al gebeld. Sommige zijn ook heel erg boos, maar we zijn er reëel in. Het is helaas niet anders." Jongen stelt dat niemand had kunnen voorzien dat er voor kerst een lockdown zou komen. "PostNL doet er alles aan om zoveel mogelijk pakketten te bezorgen."