Primark begint jaar met 253 gesloten winkels

Primark begint jaar met 253 gesloten winkels

Primark begint dit jaar met 253 winkels die vanwege de coronacrisis zijn gesloten. Dat is twee derde van het totaal aantal vestigingen van de Ierse discounter, zegt moederbedrijf Associated British Foods.

Door de aanscherping van de coronamaatregelen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland denkt Primark omgerekend 725 miljoen euro mis te lopen. Een maand geleden ging het bedrijf nog uit van een afname van 480 miljoen.

Primark wordt extra hard getroffen door de coronacrisis, omdat het geen webshop heeft. Kevin Tulip, algemeen directeur Primark Benelux, zei onlangs tegen RetailTrends dat die er ook niet komt. "Onze prijsstellingen maken van online geen optie."

Reacties 7


J.A. Vos 4 jan, 11:01

wat een flauwekulartikel, dit geldt voor iedere retailondernemer


Chris Van Wesemael 4 jan, 12:24

J.A.. Vos, niet helemaal... het geldt voor wie geen alternatief verkoopkanaal (meestal een webshop) heeft. Voor een "bricks only" retailer wordt (is) nu pijnlijk duidelijk dat men vandaag nog moeilijk zonder omnichannel kan.


Joost Kriek 4 jan, 20:29

Primark geeft terecht aan dat wanneer je geen marge hebt online geen haalbare kaart is. Laat dat nou net het probleem zijn voor veel kleine kleding winkels. Een kleine zelfstandig zonder merken mag blij zijn als hij 2,5 haalt en dan moet je rekening houden dat meer dan 50% van je bestellingen terugkomt.


Lol Brown 4 jan, 22:29

Kom alsjeblieft met een webshop, dan gaan heel veel mensen bestelen


T L 5 jan, 10:14

Juist ja webshop


Jacqueline Koster 5 jan, 17:54

Gewoon een webshop maar niet onder de 25 euro bestellen dan moet goed komen toch en artikelen onder de 3 euro niet te routeneren ik zou dat accepteren ik denk meer mensen


Gemma Vellekoop 5 jan, 21:31

Een webshop is niet rendabel althans dat geven ze zelf aan het zijn de kleine dingen die er verkocht worden en als dan de verzending duurder is dan het product heeft het al geen zin meer ...winkels als newyorker hebben dat probleem helaas ook

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!