Voorraad Mega World online onder de hamer

Voorraad Mega World online onder de hamer

De voorraden van het failliete Mega World gaan online onder de hamer. Ook de uitrusting van de winkel, zoals de kassasystemen en winkelrekken, worden in opdracht van de curatoren verkocht. Dat laat veilinghuis VH Auctions weten. 

De veilingen starten in de loop van januari. De curatoren beginnen met de inboedel van een deel van de winkels waarvan de huurcontracten aflopen. Verhuurders willen die panden leeghalen voor een mogelijke nieuwe partij. In totaal gaat het om 61 winkels waarvan de volledige voorraad onder één lot geveild wordt. Van twee winkels wordt de voorraad en uitrusting in delen verkocht. Op een later moment volgen de tweeduizend pallets uit de diverse magazijnen van Mega World. 

De formule is begin 2020 opgezet door Dirk Bron, die de voormalige winkels van Blokker in België tot Mega World-winkels wilde omtoveren. Al snel bleken er financiële problemen te zijn en namen de bewindvoerders het roer over. Mega World werd vlak voor kerst failliet verklaard. Op dat moment had de retailer meer dan 40 miljoen euro schuld. 123 winkels gingen dicht en 650 mensen verloren hun baan.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!