Alibaba-oprichter 'vermist' na onderzoek in China

Jack Ma, de oprichter van webreus Alibaba, is al twee maanden niet meer in het openbaar gespot. Op social media wordt gespeculeerd over de ‘vermissing’ van de miljardair, schrijft persbureau Reuters.

De Chinese mededingingsautoriteit doet momenteel onderzoek naar Alibaba, dat ervan wordt verdacht misbruik te maken van zijn sterke marktpositie. De e-commercegigant zou onder meer van verkopers eisen dat ze geen producten op andere platformen verkopen.

Ma zou eind oktober voor het laatst in het openbaar verschenen zijn en zich ook op Twitter koest houden. Met name zijn afwezigheid bij de laatste aflevering van een Chinees TV-programma, waarbij Ma jurylid was, is opvallend. Volgens een woordvoerder van Alibaba was Ma’s afwezigheid het gevolg van ‘een dubbele afspraak in zijn agenda’.

Naar aanleiding van zijn verdwijning wordt gespeculeerd dat Ma zich bewust gedeisd houdt, omdat hij overhoop ligt met de Chinese overheid. De Alibaba-oprichter is groot voorstander van een open en meer door de markt gedreven economie, wat botst met de idealen van de Communistische Partij.
 

Reacties 2


conrad kouwenhoven 5 jan, 10:56

of al opgepakt


D G 5 jan, 15:26

Conrad dat denk ik ook!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!