Meer winkels moeten mogelijk dicht

Meer winkels moeten mogelijk dicht

Het lijkt erop dat Nederland ook na 19 januari in lockdown blijft, omdat de besmettingscijfers nog te hoog zijn. Mogelijk moeten meer winkels de deuren sluiten, melden bronnen aan De Telegraaf en het AD.

Minister-president Mark Rutte zei dinsdagavond in het debat over het vaccinatiebeleid 'niet vrolijk te worden' van de laatste besmettingscijfers. Hij liet doorschemeren dat de kans klein is dat er versoepelingen aankomen. Sterker: er wordt een aanscherping overwogen, waarbij ook naar winkels wordt gekeken. Nu nog mogen alle winkels die levensmiddelen verkopen openblijven. "Terwijl ze niet allemaal essentieel zijn", zegt een betrokkene tegen De Telegraaf.

In Duitsland is de lockdown verlengd tot 31 januari. Engeland, waar een nieuwe variant van het virus is opgedoken, zit nog zeker tot half februari op slot.

Reacties 41


Joost Kriek 6 jan, 10:18

Als ondernemer is het moeilijk te verkroppen dat supermarkten/groothandels van alles morgen verkopen naast levensmiddelen en kleine winkels in de buurt dicht moeten. De feestdagen zijn geweest, de massale boodschappendrukte zal voorbij zijn, geen reden om nu meer winkels dicht te gooien. De plekken die nu steeds veel te druk zijn zijn de supermarkten en Kruidvats.


Milko Vermeer 6 jan, 10:23

Op deze manier werkt de lockdown ook niet.

Grote winkelketens laten hun personeel gewoon opdraven om in de winkels om te komen werken, wat nog steeds zorgt voor een verplaatsing van een grote groep mensen per dag.

Ook worden de mazen in de wet gezocht om de klanten toch via afhaal balie of aan de achterdeur te kunnen bedienen. Het is uiteraard begrijpelijk vanuit oogpunt van de winkelketen, maar kloppen doet het niet.


Matthias von Vinkesteyn 6 jan, 10:27

Hoe moeilijk het ook is.

Rijen dik gezellig voor de slijterij, de luxe viswinkel en de luxe slagers EN coffeeshops!

Essentieel?? Me thinks NOT!

Op deze manier krijgen we dat virus hier nooit weg!

En wat te denken van: "in Nederland is een echte lockdown met verplicht thuisblijven niet te doen'". Wat??? En waarom niet?

Wilde ik maar even kwijt.


cor van Veldhuizen 6 jan, 10:33

doe de kleine winkels gewoon open zij hebben veel maatregelen genomen en de dag horeca heeft ook veel maatregelen genomen waar door het er veilig is .bij de supermarkt en de kruitvat is het veel te druk, dus onveilig kijk daar eens na.


Ella La Salle 6 jan, 10:40

Wanneer alleen de supermarkten open mogen blijven, wordt het daar alleen nog maar drukker èn stroomt het geld nog meer naar de grote reuzen. Terwijl het mkb de grootste werkgelegenheidsverschaffer is. Het Coronabeleid maakt zoveel stuk op o.a.sociaal en economisch gebied. Maar als je daarover iets durft te zeggen word je weggezet als asociaal of erger.


Edward van Dijk 6 jan, 10:51

Het is een schande dat winkels nu dicht zijn , nergens in de wereld kan er aangetoond worden dat dit helpt. Het is complete tunnel visie van Dhr Rutten en Consorten ze hebben werkelijk geen idee wat voor ellende dit veroorzaakt bij de getroffen ondernemers , beste Hr Rutten stop AUB met deze onzinnige maatregelen deze helpen gewoon niet , we moeten andere manieren vinden om Covid-19 te bestrijden , nu wordt er alleen een paar branches geslachtofferd puur voor de bühne.Er moet nu echt iets gebeuren de rek is er volledig uit als ondernemer met 60 kleding winkels en 350 medewerksters is dit gewoon niet meer langer vol te houden , complete branches worden door het huidige wanbeleid inzake bestrijding Cocid-19 om zeep geholpen. Je stopt een virus helaas niet met deze onzinnige lockdown , stop U Energie in het op orde brengen van de zorg in plaats van de vele media aandacht wat Dhr Rutte en de Jong blijkbaar zeer interessant vinden.


Maurice Haverkamp 6 jan, 10:52

Horeca dicht....dan gaan de besmettingscijfers naar beneden...NOT!
Winkels dicht...dan gaan de besmettingscijfers naar beneden....NOT!

Conclusie overheid: We doen de horeca en winkels en nog langer dicht want dat werkte hiervoor ookal 😱😱😱😱


Matthias Peuser 6 jan, 10:55

Sluit de groothandels, daar komen veel teveel groepen bij een. Op een gewone dinsdag ochtend is de parkeerplaats bij een sligro of hanos gewoon vol.. ahh wij verkopen alleen aan kaarthouders.. en hoe komen ze aan de kaarten? In de eerste lokdown zijn veel nieuwe kaarten uitgegeven. De kleine ondernemers zijn zoals altijd de dupe. Absurd. Wij hebben een nummersysteem met toegangscontrole en spelen nog al “politie agent”. Funshoppen is het zeker niet.

Je ziet bij 3van4 winkelwagens bij de sligro wat er aan de hand is, en de klant is zeker geen ondernemer.


Jaap Vijn 6 jan, 11:03

Jarenlang heeft de regering bezuinigd op de zorg, nu zitten wij met de gebakken peren. Had begin dit jaar geïnvesteerd in de zorg en personeel. Steun krijgen wij als ondernemer ook al niet. TVL krijg je als je in het laatste kwartaal 30% minder omzet draait, als je nu 2 weken dicht bent, haal je die 30% natuurlijk niet. Waarom kijken ze niet alleen naar de maand december?


Reinder Koornstra 6 jan, 11:13

Je kon erop wachten!
De logica zegt, dat als sluiting van al die winkels géén verbetering te zien geeft, dat het duidelijk moet zijn dat die winkels niet de besmettingshaarden zijn. Maar de politiek redeneert anders: de genomen maatregelen kúnnen niet verkeerd zijn, dusgaan we nog maar meer winkels sluiten!


L van Breukelen 6 jan, 11:44

Reactie Op; Mathijs van Vinckesteyn,

Slijterijen( Gall & Gall) .... kan er aandacht zijn vanuit Den Haag tot sluiten, maar...
ook goed gezien , 1 fysieke formule binnen 4 ( Inclusief BOl.com!).
Dus eerdaags weten we waar men voor kiest!
Groet


Loes Konings-van Seggelen 6 jan, 13:01

Horeca en winkels dicht zorgt niet voor een oplossing, dus dicht houden is geen oplossing voor het probleem van oplopende besmettingen. Misschien moeten we accepten dat, die oplossing niet werkt en Horeca, kappers, winkels enz open doen om mensen te spreiden en om verder financieel en persoonlijk leed te voorkomen.

Voor mijn winkel waren de laatste 2 weken december 14% van mijn jaar omzet en zijn deze 5 weken 20% van mijn jaaromzet, dus ik hou zeer binnenkort maand over aan het eind van mijn liquide middelen net al velen met mij.

Er zal dus een andere oplossing moeten komen. Maar ja, eerst is er een vaccin beschikbaar en dan gaan ze eens nadenken over hoe ze het inenten gaan regelen....... Komt uit dezelfde hoed als de niet werkende alle ondernemingen dicht. Nederland loopt zo wel weer dagen achter op andere landen omdat het spuitjes geven waarvan ze wisten dat het moest gaan gebeuren nog niet geregeld was.

Wat betreft groothandels, zowat alle ondernemingen zijn dicht. Laat slager, bakker en groenten boer svp open blijven zodat ik niet de overvolle supermarkt in hoef.


Cees Stam 6 jan, 13:27

Okay er is nu een vaccin dat gaan we slechts tijdens kantooruren toedienen, verzorgingshuizen hebben alles op orde alleen het bezoek dat daar komt houdt zich niet aan de maatregelen, Kruidvat maakte nog nooit zon omzetgroei mee (ik hoor ook geen reclame meer op de radio), als ik een pakketje wegbreng zie ik voor het overgrote deel ouderen op straat en in wachtkamers die gezellig bijpraten en weer even een "uitje" hebben. Als je winkel of horeca etablissement is gesloten stoppen de inkomsten direct. Grote Internetspelers stunten met kortingen dus de lokale retailer kan enkel nog maar via de eigen webstite met kortingen mee dingen om nog wat geld binnen te halen. Vaste lasten lopen door, studiekosten kinderen ook, ik zie dit alles somber in. De gekozen aanpak biedt geen soelaas. Of die nu door het huidige kabinet wordt gekozen of door andere samenstellingen hier verwacht ik geen verbeteringen enkel praatjes voor de bühne.

Mijn idee: winkels open, afstand houden, thuiswerken als mogelijk, geen familiebezoek.
Inenten de klok rond en hierbij ook het leger inzetten, laten die zich ook van hun goede kant zien.
Ook de horeca weer open maar... tot 21:00 en enkel alchohol vrij schenken opdat het publiek zich blijft gedragen. Zo weer omzet genereren en rust in de ondernemende gelederen.


René de Bruin 6 jan, 13:52

Deze hele lock down heeft maar een doel, zoveel mogelijk vooral kleine ondernemers naar de rand van de afgrond brengen, ik heb er al een aantal gesproken die begonnen zijn aan hun pensioen spaarpot, maar ook een aantal die het dus echt niet gaan redden en gewoon de stekker eruit trekken.

De compensatie is niet voldoende, max 80% in de salariskosten t o geen inkomsten en de kosten lopen door, dat gaat gewoon niet langer.

Faillisement betekend minimaal drie jaar ellende, dus dan maar gewoon stoppen en de schulden maar nemen voor wat het nu is, alles beter dan drie jaar onder curatele.

Hele lock down heeft totaal geen zin, op afspraak bij de kapper waar max 6 klanten op afstand naar binnen mogen moet dicht, maar wel met 100 man bij AH naar binnen, winkels zijn allemaal gebonden aan max aantal klanten, behalve de supermarkten blijkbaar, daar kun je geen 1,5 meter afstand houden met wat er naar binnen mag.
Ik heb er een zwaar hoofd in en verwacht de grote klap medio maart, neem maar aan dat deze lock down minimaal tot eind februari gaat duren.


ruud jansen 6 jan, 14:26

Supermarkten gewoon momenten dat er geen karren meer zijn Controle o0000 ook geen desinfectie meer aanwezig gewoon zoveel mogelijk poen naar binnen halen en bij de kruidvats wordt gewoon alles verkocht,


Wilma Velroy 6 jan, 14:47

Eerste plaatst mogen winkels die dicht zijn,geen kassa transacties doen ,ze zijn hooguit open voor onderhoud of reparatie. En het personeel wat er overdag aanwezig is,bezorgt bv bij de media markt ,webshop bezorging,en de winkel word gepoetst, opgeruimd enz. En maar goed ook ,van het thuiszitten worden ze lui. En onze zoon.maakt geen gebruik van het OV,we rijden hem iedere dag ,heen en terug.Persoonlijk vraag ik me af,welke levensmiddelen winkels nog dicht zouden kunnen? Slijterij,slager,bakker,groenteboer ,kaaswinkel? Je krijgt ja alles in de supermarkt,maar veel vooral oudere mensen gaan liever naar de slager of bakker,en in kleine dorpen is het vaak de enige winkel. En waarom moeten de retail en de horeca steeds de klappen op vangen. En gooi de kapper weer open,ik loop er als een gek bij,moet nodig geknipt worden . En heb dringend dingen nodig ,die je niet online kan kopen en vanmorgen een paar uur bezig geweest om kadootjes voor onze kleinzoon te bestellen,die komende week verjaardag heeft,tjonge ,de meeste hebben een behoorlijke achterstand in bezorgen ,nog steeds de kerstpuinhoop zitten ze op te ruimen. Waarom geen boekenwinkel open en de tabakszaak,die is voor veel mensen ook noodzakelijk,de speciale sigaartjes krijg je niet in de supermarkt en bijna nergens meer een postagentschap te vinden. Deze regering heeft nog steeds niet in de gaten ,dat hoe streng de lockdown ook is,het niks meer uit halen doet,de gemuteerde variant houdt al een tijdje huis in ons land ,en daarom stijgen de besmettingen zo snel..
En hoe ze hier in ons land het vaccineren aanpakken,een lachertje. De zorgmedewerkers mogen eerst ,maar de kwetsbare worden in de steek gelaten,die komen pas in maart of later aan de beurt. Hoe veel mensen moeten er nog dood gaan,hoeveel bedrijven failliet,hoeveel mensen depressief en op de rand van zelfmoord. Ik ben mantelzorger van een man die een niet aangeboren hersenbeschading na een cva heeft en we zitten al sinds maart de meeste tijd alleen thuis en de spanningen lopen zo hoog op dat het niet leuk meer is.
En sinds oud en nieuw,toen er hier massaal vuurwerk afgestoken werd ,heb ik echt van zoiets,Rutte en de jonge , jullie kunnen de pot op. De jonge is de slechtste minister van volksgezondheid die we ooit hadden , meneer ijdeltuit wil graag in de belangstelling staan en is media geil. Maar zijn zaakjes in orde hebben ? Nee niet echt hoor. Ik persoonlijk ga in maart afrekenen met Rutte en co. .


cor ona 6 jan, 14:53

is wel weer duidelijk de beste stuurlui staan an wal, als je alles beter weet waarom richt je dan geen eigen partij op. klagen klagen klagen beter ga je je gedragen


Karin Ernste 6 jan, 15:11

Inderdaad de ah veel te druk de horeca was alles goed geregeld zoals ook kapperzaken laat alle zaken allemaal open gaan en max aantal personen dan hebben ze toch een beetje omzet


Erik Mulders 6 jan, 15:38

Diep, diep, diep respect voor Mark Rutte en Hugo de Jonge! Voor een salaris dat ver onder het salaris ligt van een directeur van een middelgroot bedrijf, mogen ze 24 uur per dag door 17 miljoen mensen over zich heen laten zeiken. Knap dat beide heren dit blijven doen en niet al lang ontslag hebben genomen en in het bedrijfsleven hun zakken zijn gaan vullen. Ben het beslist niet met alles eens, maar ben blij dat er mensen zijn die de leiding willen nemen in deze moeilijke situatie. Voor alle ondernemers; hou vol! Als we straks weer geld uit kunnen geven laten we ze gewoon weer volop jullie kant op rollen.


Pascal Vaassen 6 jan, 15:46

De basis van het probleem is: Als men zich netjes aan de afstandsregels had gehouden , was deze onzin niet nodig geweest. Helaas zag je het al mijlenver aankomen, men deed maar wat en bepaalde groepen zijn nu slachtoffer. De enige die u verwijten mag maken is uw medemens, niet de regering die duivelse keuzes moet maken...


Jeff De Jong 6 jan, 16:27

Maak net als in het buitenland een lijst met producten die verkocht mogen worden. Elke aanbieder mag dan alleen deze producten verkopen.

Het is toch belachelijk dat hetzelfde produkt in de ene winkel wel en de andere niet verkocht mag worden. In Zwitserland moeten de supermarkten ook niet dagelijkse producten afdekken. Ik als mkb heb dan dezelfde kans als een beursgenoteerd bedrijf.


Ada Versteeg-Tabak 6 jan, 16:41

Meer winkels dicht en dan? Mensen gaan zich vervelen dan doen ze toch al. Pak die illegalen feesten aan en sluit de kerken. Voetbal wedstrijden verbieden er maak er 1 een doelpunt en zijn er gelijk 10 die in zijn nek hijgen. Wel consequent blijven.


J Schutte 6 jan, 16:54

Stop de lock down, is mijn mening.
Corona is het nieuwe naampje voor influenza.
Alles weer los en weer gewoon verder gaan met ons leven, zonder dat ee steeds bang worden gemaakt.


sip nijland 6 jan, 17:19

woon in Slovennie, daar zijn de winkels al 12 weken gesloten. Je mag ook niet reizen buiten je gemeente grens
De besmettingen en overleden mensen loopt alleen maar op. Dus winkel saluting heeft totaal geen zin.


Maikel Spruijtenburg 6 jan, 17:37

Gewoon de winkels open alleen op afspraak dan voorkom je ook drukte en funshoppers.


Ronald Stallenberg 6 jan, 17:52

Waarom is eigenlijk de auto wasstraat open wat is hier essentieel aan


Enibas Roel 6 jan, 19:04

Pffff iedereen klaagt en klaagt en iedereen weet het beter...
Wat zijn mensen toch vreselijk egoïstisch, want ze moeten toch naar de kapper kunnen! Tussen

Kijk ook even naar China wat ze voor maatregelen daar hebben gehad...daar "luisteren" de mensen en is het leven weer normaal.


Irene Nederland 6 jan, 19:32

Ik ben blij met de lock down. Echt waar!! Eindelijk mag ik eens thuiswerken.

Scheelt mij een hoop reizen. Geen bumper gekleef, files en opgejaagd worden in de auto. Sochtends relaxed worden met koffie en beter je werk en vrije tijd in kunnen delen.

Ben zo blij met Rutte als ik hoor dat de lock down nog wat langer mag duren!!

Niet klagen en je er gewoon bij neerleggen. Kijk vooral wat er wél kan.


M. Vries 6 jan, 22:09

Lekker thuiswerken? Makkelijk praten als je in loondienst bent en geen gevaar dat je moeizaam opgebouwde bedrijf naar de filistijnen gaat door een niet werkende winkelsluiting


A Janssen 6 jan, 22:22

winkels open mondkapje op. Kan toch niet langer duren Zit bijna geen verbetering in. Alles gaat er bijna aan. Online shops Grootgrutters varen er wel bij terwijl winkels steeds verder zakken in de problemen


A janssen 6 jan, 22:28

irene zoek een baan waar je altijd thuis kunt werken en koffie kunt drinken en langzaam op kunt starten Ik heb liever weer het gewone leven terug


Johan Anders 6 jan, 23:52

Als iedereen zich eens aan de regels houd. En degene die thuis kunnen blijven ook echt thuis blijven. Niet op vakantie gaan en een maand lang niemand op visite laat komen dan kan alles spoedig weer richting normaal.
Dus als iedereen zich gedraagt komt het goed


И. И. 7 jan, 04:21

Regering weet heel goed dat sluiting van winkels helpt niet tegen besmettingen.Ook weten ze goed dat alle winkels alle maatregelen genomen om afstand te houden en weinig mensen naar binnen laten.Maar hun doen extra alles dicht.Waarom?Om te dwingen mensen zichzelf te laten vaccineren. En ze houden niet op tot ze alle mensen gevaccineerd hebben..


Anne K 7 jan, 10:30

Het sluiten van winkels en restaurants, al die maatregelen hebben bewezen niets uit te werken. Het is het doorbreken van een natuurlijke gang van zaken, een extreme manier van omgaan met het virus en met zeer grote gevolgen. Maar blijkbaar dringt dat nog steeds niet door en moet het strenger en strenger tot een onleefbaar land. Een andere mening? Dan ben je al meteen een vijand van de mensheid of een conplotgekkie.
Allemaal in de maat ... in de rij... niet zelf nadenken, dat doen wij wel voor u.


Anne K 7 jan, 10:32

complotgekkie moet het zijn..


Ineke Vos 7 jan, 11:44

Alles gewoon open en weg met al die onzin maatregelen. Het helpt niets en brengt de hele economie om zeep. Dat kost straks meer slachtoffers dan dat hele virus.


Joop Jansma 7 jan, 14:56

En de drukte bij de servicebalie van de supermarkten die wel sigaretten mogen verkopen


BGH v R 9 jan, 18:06

Ik lees hier nog niet eens iets over de STAATSloterij.
31 December rijendik bij de supermarkten voor de oudejaarsloterij. Als er iets niet essentieel is dan is het wel een loterij.
En het is in principe geen probleem om dit produkt online te kopen. Maar omdat het STAATS.....loterij is moet het natuurlijk door kunnen gaan. Die opbrengsten wil de overheid ondanks Corona wel kunnen incasseren. Het maakt ze dus niet uit dat je in een lange rij gaat staan bij de servicebalie's voor je staatslot. Die verkoopterminals kunnen makkelijk uitgeschakeld worden als je geen lange rijen wil. Geeft voor mij aan dat als het inkomsten voor de overheid betreft alles gewoon door moet kunen gaan, Corona of niet.


Tissam Am 9 jan, 19:00

Dag allemaal, ik lees jullie berichten vanuit Belgie en ik kan jullie verzereken dat een lockdown geen resultaat geeft. We hebben hier 2 lockdowns gehad + mondmasker overal verplicht sinds 6maand en toch zijn de cijfers hoog. De horeca, kapper, bioscoop, alle pretparken, alle sporten zijn nog steeds gesloten bij onz. De cijfers zijn gewoon cijfers van testen (PCR) die niet vertrouwbaar zijn. Het gaat duidelijk niet over de veiligheid want anders hadden ze al lang, cigaretten, alcohol en drugs weggedaan. Je mag je mondmasker wegdoen om te roken maar niet om te eten!!! Vaccin is de oplossing zeggen ze... ben niet overtuigd want je moet toch een mondmasker blijven dragen... waarvoor dient een vaccin als je niet beschermd bent??? In Belgie hebben enkele dokters ontslag gekregen door een mening te geven, Frankrijk hetzelfde. Het klopt helemaal niet. Iedereen heeft door dat het niet klopt en toch blijven wij in deze situatie, waarom? De overheid heeft een andere doel volgens mij : vrijheidsbeperkingen en de pharmaceutique industry rijker maken. Corruptie is denk ik in de buurt.


Debby Janssen 9 jan, 23:47

Helemaal met jou eens Tissam Am, t werkt niet! Bij de 1ste lockdown hield iedereen goed afstand, nu met de mondkapjes niet! Mensen komen TE DICHTBIJ. T kapje beschermd wel denken ze. Ik zou zeggen alles open op n verantwoorde manier, en aangepast. Mondkapjes af, AFSTAND houden minimaal 2 meter, handen wassen...en dan denk ik dat t vanzelf goed komt. Vaccineren heb ik mijn twijfels bij.


Jacky Bogardy 11 jan, 19:39

Wij hebben 2 niet-essentiële winkels met cadeau-artikelen. Zo'n 10.000 verschillende. Hadden mooie dingen ingekocht voor de feestdagen. Vandaag was ik in mijn winkel om de post op te halen, zo triest hoe alles staat te verstoffen. Mensen die je in de winkel zien kloppen op het raam: Kan ik dit of dat kopen? Nee zeg ik: anders krijg ik € 4000,00 boete. Ach joh zegt die klant, wat kan jou het schelen! Dat ziet toch niemand! Ik heb toen even gevraagd aan haar: Wat voor werk doe jij eigenlijk? O, ik heb een baan bij het SVB en ik werk thuis,..............................ik heb haar aangekeken en gezegd: Dus jou salaris gaat gewoon door? Ja hoor zegt ze geen enkel probleem, ik heb nergens last van,................ik heb beleefd edoch dringend gevraagd of ze weg wilde gaan voor mijn etalage, ik wil haar nooit meer in mijn winkel zien! Het water staat ons niet tot aan de lippen; mijn longen zijn half gevuld en vandaag of morgen stikken we gewoon erin.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!