Private-equityfonds Vendis Capital neemt via een miljoeneninvestering een meerderheidsbelang in SoLow. De discountketen wil het aantal winkels flink uitbreiden.

De Europese investeerder en het Culemborgse bedrijf maakten niet bekend om hoeveel geld het gaat. Maar Vincent Braams, partner bij Vendis Capital, zegt tegen RetailNews dat het fonds meestal tussen de 15 en 45 miljoen in een bedrijf investeert. "Deze past daar heel goed in, laat ik het zo zeggen." Dus boven de 15 miljoen? "Ja, zeker."

SoLow werd in 2003 opgericht door de broers Danny en Francois Dame, die begonnen met een kraam op de markt. Later openden ze winkels, met onder meer feestartikelen en hobby- en knutselspullen tegen een lage prijs. Inmiddels heeft SoLow 35 winkels in Nederland.

Er komt een nieuw managementteam, dat wordt geleid door ceo Gert-Jan Becks. Hij had eerder leidinggevende functies bij Swinkels Family Brewers, Bacardi-Martini en Nestlé. Danny Dame, nu nog algemeen directeur bij SoLow, schuift volgens Braams door naar de raad van commissarissen. Hij blijft zich voorlopig ook nog met de inkoop bezighouden. Net als zijn broer, die meer op afstand staat van het bedrijf, blijft hij minderheidsaandeelhouder. "Sowieso zijn ze er de komende jaren nog bij."

Volgens Braams komen er veel meer winkels in Nederland bij en wordt vol ingezet op de webshop. Uiteindelijk wil SoLow ook de stap naar het buitenland zetten.