'Aantal faillissementen in detailhandel vorig jaar gedaald'

Het aantal faillissementen in de Nederlandse detailhandel is vorig jaar gedaald, blijkt uit cijfers van het CBS. Er gingen 285 retailers (exclusief eenmanszaken) op de fles, 41 minder dan vorig jaar. 

Vooral in de foodsector bleven meer bedrijven overeind. Gingen in 2019 nog 48 winkels in voedingsmiddelen failliet, vorig jaar waren dat er zeventien. Ook in de andere categorieën gingen minder retailers failliet. Zo daalde het aantal faillissementen onder winkels in recreatieartikelen van 33 naar 20 en gingen er twaalf supermarkten en warenhuizen op de fles, waar dat er vorig jaar nog zeventien waren. 

In totaal gingen er vorig jaar in Nederland 2703 bedrijven failliet, een daling van zestien procent. Het CBS spreekt van het laagste aantal faillissementen in twintig jaar. De noodsteun van de overheid ligt volgens de statistici ten grondslag aan de daling. In de horeca was wel een stijging zichtbaar; in die branche gingen 39 extra bedrijven failliet in vergelijking met het jaar ervoor. 

 

Reacties 2


Hugo Vis 12 jan, 10:34

Tja, dit "positieve nieuws" wordt ook weer breed uitgedragen in de media. Maar hoeveel bedrijven zijn gewoon gestopt en/of hebben de huurovereenkomsten opgezegd of niet verlengd? Het CBS loopt, zoals vanouds, weer achter de feiten aan.


E Jansen 12 jan, 17:38

Geloof er geen fluit van !

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!