Als gevolg van de coronacrisis dreigt sluiting voor de winkel van Go-Britain in Tilburg, die in september vorig jaar een doorstart maakte. "Als de winkel dicht blijft en er geen regeling komt in de vorm van subsidie, is het heel simpel: nul plus nul is nul", vertelt mede-eigenaar Manal Jama tegen de NOS.

"Je moet voor 15 maart ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel", vertelt Jama. Partner Khalil kocht de failliete boedel van de winkel in Tilburg en de webshop in september vorig jaar van het toenmalige moederbedrijf Rib Eye Steak. Dat is te laat om van de regeling van de overheid gebruik te maken.

Go-Britain in Tilburg heeft net genoeg geld om het personeel te betalen. "De spaarcenten zijn sowieso op. We moeten het hebben van de inkomsten." 

Onder de vorige eigenaar, die vorig jaar failliet ging, telde Go-Britain vier winkels. In de drie jaren daarvoor werd verlies geleden, maar de winkel in Tilburg draaide wél goed en maakte als enige vestiging een doorstart als zelfstandig bedrijf. 

Foto: Google StreetView