Lockdown verlengd tot 9 februari

Lockdown verlengd tot 9 februari

De lockdown wordt verlengd met in elk geval drie weken. Dat betekent dat niet-essentiële winkels tot ten minste 9 februari gesloten blijven. Dat vertelt premier Mark Rutte tijdens de persconferentie dinsdagavond. 

De cijfers dalen niet snel genoeg en ook maakt het kabinet zich zorgen om de Britse variant van het coronavirus. Rutte noemt de verlenging 'geen verrassend besluit, wel een tegenvallende boodschap voor ondernemers'. "Het is hartverscheurend al die verhalen te horen van winkeliers en horecaondernemers. Zij zien hun laatste spaarcenten in rook opgaan", aldus Rutte.

Om retailers zo goed mogelijk door de crisis te loodsen komen er nieuwe steunpakketen. Volgens de premier is dat 'een kwestie van fatsoen en solidariteit'. Bovendien zijn de extra regelingen noodzakelijk om zo nog levendige steden en dorpen te hebben met dito winkelstraten, stelt Rutte. 

Reacties 2


Jaap Stam 12 jan, 19:26

Hij is een oplichter, alleen maar praatjes, een kleine deel van steun geven wat niet rendabel is voor ondernemers, puur voor de formaliteit. Ik vind iedereen moet gewoon opengaan op 20 januari.


R Stikvoort 12 jan, 22:53

Eens, dan maar burgerlijke ongehoorzaamheid. In maart kunnen we dit veranderen! Het kabinet is er ten behoeven van de burgers niet andersom! Als iedereen opengaat geldt de wet van de sterkste maar dan moet iedereen meewerken

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!