Een installateur van webwinkel Coolblue is op staande voet ontslagen nadat hij tijdens het werk ruzie kreeg met een collega en diens keel dichtkneep. De medewerker eiste duizenden euro's ontslagvergoeding, maar dat hoeft Coolblue niet te betalen. Dat blijkt uit de uitspraak van de rechtbank in Rotterdam.

De installateur werkt sinds 2017 bij de webwinkel en is ook het gezicht op de bedrijfsbussen van Coolblue. Afgelopen augustus kreeg hij onder werktijd discussie met een collega die na de pauze nog even aan het bellen was. De installateur vroeg zijn collega om aan het werk te gaan, waarop de collega antwoordde dat hij eerst zelf maar eens op tijd moest komen, voordat hij collega's op hun gedrag aansprak. Daarna vloog de installateur de man aan en kneep zijn keel dicht. 

De collega deed bij het depot van Coolblue zijn verhaal en bleek rode striemen in zijn nek te hebben. Voor de installateur volgde direct ontslag. Coolblue hanteert een 'zerotolerancebeleid' als het aankomt op geweld op de werkvloer. 

De ontslagen medewerker stelt dat Coolblue onvoldoende oog heeft voor de situatie die leidde tot de ruzie. Hij is van mening een vlekkeloze staat van dienst te hebben en zijn afbeelding op de bedrijfsbussen zou dit onderstrepen. Hij eist daarom zo'n tienduizend euro ontslagvergoeding bij de rechter. Volgens de webshop zou de werknemer echter al meerdere opmerkingen over zijn gedrag hebben gekregen. 

De kantonrechter stelt Coolblue in het gelijk. Voor zulk ernstig geweld is nooit een geldige reden, meent de rechter. Het onstlag blijft staan en de medewerker moet 721 euro proceskosten betalen aan zijn voormalig werkgever.