Woonwinkel opent pop-upstore net over de grens, 'gericht op Vlamingen'

De Nederlandse woonwinkel Morres heeft deze week een pop-upstore geopend in Kemzeke, net over de grens in België. De winkelopening is niet bedoeld om de Nederlandse coronaregels te omzeilen, benadrukt directeur Walter van de Griendt tegenover Omroep Zeeland. “Dit is echt gericht op Vlamingen.”

De woonwinkel van Morres in Hulst is door de coronamaatregelen gesloten. Volgens de directeur was zijn bedrijf ook vóór de lockdown voor tachtig procent afhankelijk van de Vlamingen en is de winkel niet bedoeld voor Nederlandse klanten. Toch kregen ook sommige Nederlanders een nieuwsbrief waarin de opening werd aangekondigd. “Daar is iets fout gegaan”, aldus Van de Griendt. “Het is geenszins de bedoeling om de Nederlandse lockdown te omzeilen.”

Hoewel Nederlanders niet worden aangemoedigd om de pop-upstore te bezoeken, benadrukt de directeur dat iedereen zelf zijn eigen verantwoordelijkheid moet nemen. Klanten kunnen de winkel, die zo’n vierhonderd vierkante meter beslaat, alleen op afspraak bezoeken. Veel winst verwacht Van de Griendt er niet mee te behalen, volgens de directeur is de pop-upstore vooral bedoeld om 'iets ludieks te doen in een tijd met veel kommer en kwel’. Daarnaast zou het bedrijf een goed jaar achter de rug hebben.

Beeld: Google Maps/Morres Wonen

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!