Oud-schaatser vrijuit bij faillissement Athleteshop

Oud-schaatser Yuri Solinger is in hoger beroep vrijgesproken van onrechtmatig handelen rond het faillissement van webwinkel Athleteshop. De rechtbank veroordeelde hem eerder tot betaling van bijna 78 duizend euro aan een leverancier.

Athleteshop, dat in vijftien landen actief was, ging in de zomer van 2018 failliet. De webwinkel kampte door snelle groei met leveringsproblemen. Solinger beloofde in februari van dat jaar beterschap in het tv-programma Kassa, maar in de maanden erna bleven er klachten binnenkomen. Bij Kassa, maar ook bij de Consumentenbond en op diverse websites. Steeds meer klanten annuleerden hun bestelling en vroegen hun geld terug. Leveranciers haakten af. Athleteshop zag zich gedwongen zelf het faillissement aan te vragen. De webwinkel kampte met een schuld van 4,4 miljoen euro en leed het jaar ervoor een verlies van 3,6 miljoen.

Leverancier ACM beschuldigde Solinger ervan dat hij spullen bestelde terwijl hij wist dat zijn bedrijf zou omvallen. Anders dan de rechtbank is het hof van mening dat de oud-schaatser niets valt te verwijten. Solinger heeft volgens de rechters diverse pogingen gedaan om zijn bedrijf te redden.

Solinger is blij dat hij de kwestie nu achter zich kan laten. "Het faillissement van Athleteshop heeft veel gedupeerden, onder wie ik zelf, en deze beschuldiging kwam daar nog eens bovenop", is te lezen bij RTV Noord. "De pijn van het faillissement blijft, maar ik ben heel gelukkig dat nu definitief is vastgesteld dat ik juist heb gehandeld en alles heb gegeven om de onderneming te redden."

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!