Jan Zijderveld weg als commissaris bij HEMA

Jan Zijderveld vertrekt later deze maand als commissaris bij HEMA, meldt de warenhuisketen. Hij heeft die functie bijna twee jaar vervuld.

Topman Tjeerd Jegen noemt de voormalig ceo van cosmeticamerk Avon 'een bevlogen toezichthouder die altijd vanuit het merk en de klant denkt'. Hij zegt dat het bestuur diens vertrek betreurt. Voorzitter Wilco Jiskoot van de raad van commissarissen dankt Zijderveld voor zijn 'grote bijdrage'. "De laatste twee jaar heeft HEMA voor een aantal uitdagingen gestaan en samen met Jan en de overige leden van de raad kunnen we deze periode binnenkort op een positieve manier afsluiten met de definitieve overname door de familie Van Eerd en investeringsmaatschappij Parcom."

De raad van commissarissen bestaat na het vertrek van Zijderveld uit drie personen: Wilco Jiskoot, Ronald van der Vis en Dorine Wekking. Oud-eigenaar Marcel Boekhoorn is sinds juli vorig jaar geen commissaris meer. Het is niet bekend of er een opvolger komt voor Zijderveld, die voor zijn periode bij Avon (2018-2020) dertig jaar bij Unilever werkte.

Reacties 1


T T 19 jan, 10:06

... dank voor zijn 'grote bijdrage'. 😂😂😂

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!