De Ondernemingskamer buigt zich deze donderdag niet over de gang van zaken bij NXT Fashion, het moederbedrijf van Miss Etam en Steps. De zaak is aangehouden, meldt vakbond AVV. Die had de zaak samen met de ondernemingsraad aangespannen.

Volgens de AVV gaat de zaak niet door wegens het faillissement van het hoofdkantoor en het distributiecentrum. Een andere reden zou zijn dat eigenaar Martijn Rozenboom het besluit om de organisatie tot een 'handelsonderneming' om te vormen heeft ingetrokken. De medewerkers en de AVV waren juist naar de Ondernemingskamer gestapt om de reorganisatie tegen te houden.

Het distributiecentrum en het hoofdkantoor werden eind vorig jaar failliet verklaard. Er werkten 116 mensen. Het faillissement was aangevraagd door het bedrijf zelf. Directeur Rozenboom wees erop dat door de huidige lockdown de omzet in één keer was weggevallen. Daardoor konden de twee bedrijfsonderdelen niet langer aan hun betalingsverplichtingen voldoen. Volgens de AVV zit het anders: Rozenboom zou al voor de lockdown tegen zowel de bond als de OR hebben gezegd dat hij er sowieso de stekker uit zou trekken.