Opnieuw minder boeken verkocht in winkels, online zit in de lift

Voor het derde jaar op rij zijn er in fysieke winkels minder boeken verkocht. Mede door de harde lockdown in december daalde de omzet vorig jaar met elf procent. Online steeg de omzet met 27 procent.

Dat maakte directeur Eveline Aendekerk van marketingbureau CPNB bekend in een video. Er werden vorig jaar 41 miljoen boeken verkocht, met een totale waarde van 597 miljoen euro. Online was goed voor 52 procent van de omzet. De verkoop van kinderboeken en fictie groeide het sterkst.

De lockdown in de laatste maand hakte er flink in. Was er tot half december een krimp van vijf procent, door de sluiting van de winkels in de belangrijkste weken van het jaar daalde de omzet met elf procent. Vergeleken met 2019 werden er in week 51 en week 52 een miljoen boeken minder verkocht.

Reacties 2


Henk Tevreden 22 jan, 18:29

Men leest meer boeken maar koopt online.
De tendens van deze brancheorganisatie is schokkend, online niet als kans zien maar bedreiging. Er dient hier snel verjonging te komen en een nieuwe visie. En ja 1 op 3 boekwinkels gaat verdwijnen. Paard en wagen is inmiddels ook vervangen door de auto....


Ricardo Cabenda 23 jan, 16:22

Digitaal lezen kopen en lezen moet goedkoper.r

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!