Boohoo koopt Debenhams voor 55 miljoen pond

Het kledingmerk Boohoo koopt de merknaam Debenhams en de bijbehorende webshop voor 55 miljoen pond (bijna 62 miljoen euro). Dat betekent dat de 123 winkels van Debenhams waarschijnlijk permanent dicht gaan en dat 12 duizend mensen hun baan verliezen.

In een persbericht laat Boohoo weten alleen 'de merken en bijbehorende intellectuele eigendomsrechten' over te nemen. Winkels, aandelen en financiële diensten van Debenhams vallen buiten de overname. 

De webshop van Debenhams trok jaarlijks 300 duizend Britse bezoekers. Boohoo wil het platform herlanceren om zo 'een leidende rol binnen de e-commerce-modemarkt in te nemen.' Ook wordt de collectie uitgebreid met beauty, sport en huishoudartikelen. De integratie van Debenhams in het platform van Boohoo staat gepland voor het eerste kwartaal van 2022. 

Het ging al langere tijd niet goed met Debenhams. De winkelketen stond sinds april vorig jaar in de etalage en zou mogelijk overgenomen worden door JD Sports. Ook de Frasers Group had interesse getoond in het bedrijf. Voor de coronacrisis kampte Debenhams al met een schuld van zo'n 600 miljoen pond.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!