Modeketen Takko benoemt interim-ceo en -cfo

Takko heeft Karl-Heinz Holland per direct benoemd tot ceo ad interim. Holland was daarvoor al betrokken bij de Duitse kledingketen, als voorzitter van de adviesraad. 

Daarvoor werkte hij onder meer bij Lidl Group gedurende 23 jaar, waarvan zes jaar als ceo. Takko heeft daarnaast de Nederlandse Ernst de Kuiper benoemd tot interim-cfo. De Kuiper was eerder werkzaam als cfo/cio voor onder meer Kwantum en Leen Bakker. Hij neemt het stokje over van Andreas Silbernagel, die zijn functie volgens de keten neerlegt wegens gezondheidsredenen.

Takko heeft pakweg honderd winkels in Nederland. De keten verkeert sinds het voorjaar in financieel zwaar weer, mede door de coronacrisis. De Duitse mode-discounter groeit snel, maar gaat gebukt onder een zware schuldenlast. Het bedrijf maakt sinds 2010 deel uit van private-equitymaatschappij Apax Partners. “We zijn ervan overtuigd dat Takko Fashion – onder leiding van Karl-Heinz Holland – de huidige uitdagingen in de retailsector het hoofd kan bieden en een sterke positie heeft voor na de pandemie”, aldus Tom Hall, partner bij Apax Partners.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!