Scapino introduceert pinnen aan de deur

Klanten van Scapino kunnen vanaf nu hun onlinebestelling met pin afrekenen bij hun eigen voordeur. Alle 170 winkels zijn nu voorzien van een mobiele pinautomaat en de service is landelijk uitgerold. 

Naar eigen zeggen is Scapino de eerste retailer in Nederland die betalen aan de deur bij thuisbezorging landelijk inzet. De service is in het leven geroepen doordat klanten de telefonische bestellingen aan de deur eerst konden voldoen met een betaalverzoek. De meerderheid van de klanten gaf echter aan liever te pinnen. 

Klanten kunnen hun bestelling plaatsen door naar hun lokale Scapino-winkel te bellen. Is het betreffende product nog op voorraad, dan brengt de medewerker het persoonlijk en gratis bij de klant thuis. "Pinnen is niet alleen makkelijker maar ook veiliger, er is minder besmettingsgevaar dan waneer een consument met contant geld betaald en medewerkers hebben minder cash op zak", legt verkoopmanager Danny Rijser uit. 

Lees ook: Waarom Scapino essentiëler is dan je denkt

Reacties 8


Robert smits 27 jan, 14:36

Dit doet iedere grote retailer toch al? Mediamarkt,leenbakker,blokker,,enz


Sandra Staa 27 jan, 18:08

Ze pinnen nu bij de winkel en niet thuis. Ik heb zelf ook een winkel. Maar dit mag dus niet... Slaat nergens op.


E S 27 jan, 18:22

Mooie service. Nu nog de bestelling weer gratis thuis komen ophalen. Zonde als het tot einde lockdown in de kast blijft liggen terwijl iemand anders er misschien blij van wordt. Gezien de retourkosten veel te hoog zijn, zullen meer mensen het thuis houden tot einde lockdown.


Chantal H 27 jan, 20:10

Hoi Sandra, er wordt niet bij de winkels van Scapino gepind, bij de klant thuis kan er gemakkelijk gepind worden. Scapino doet niks wat niet mag!


Twan Bergsma 27 jan, 21:19

Pinnen aan de deur......
Morgen komen ze met het nieuws dat de wereld rond is.


Neele De Boer 27 jan, 21:42

Dat doen wij van Wander in Franeker al jaren. ☺️


Jet Uijen 28 jan, 19:03

Nu? Pinnen aan de deur? Je mag niet eens een tasje meegeven aan de deur. Tenminste ik als kleine ondernemer niet. Dus pinnen aan de deur ook niet lijkt mij.


Bart la Bastide 30 jan, 10:08

Onhandige foto bij dit artikel, zo lijkt het alsof het om pinnen bij de winkeldeur gaat. In werkelijkheid zijn de winkels nu dicht en gaat het om binnen aan de huisdeur bij bezorging. Overigens doen sommige thuisbezorgende supermarkten dat al langer zo.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!